Actualitate

Administraţia Biden avertizează că va contracara „acţiunile agresive” ale Rusiei

Administraţia Joe Biden a transmis, luni, că este pregătită să colaboreze cu Rusia pentru protejarea intereselor SUA, dar a avertizat că va contracara „acţiunile agresive” ale Moscovei.

Noul secretar de Stat american, Antony Blinken, a declarat că Administraţia Joe Biden vrea să colaboreze cu Rusia pentru prelungirea Noului Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START), dar a atras atenţia că Washingtonul va analiza şi rolul acţiunilor Moscovei împotriva securităţii naţionale a Statelor Unite, scrie Mediafax.

„Trebuie să putem face două lucruri în acelaşi timp”, a afirmat Antony Blinken într-un interviu acordat NBC News.

Washingtonul reproşează Moscovei implicarea în atacurile cibernetice „SolarWinds”, ingerinţe electorale şi presupusa oferire de recompense pentru atacuri asupra militarilor americani din Afganistan.

„Analizăm toate aceste lucruri. Şi, în funcţie de concluziile anchetelor, vom lua măsuri pentru protejarea intereselor şi vom contracara acţiunile agresive ruse”, a subliniat Antony Blinken, amintind că preşedintele Joe Biden a discutat despre toate aceste lucruri în convorbirea pe care a avut-o cu omologul său rus Vladimir Putin.

Antony Blinken a respins acuzaţiile Rusiei privind presupusele ingerinţe americane în protestele opoziţiei. „Administraţia Rusiei face o mare greşeală în cazul în care crede că este vorba despre noi. Nu este vorba de noi, este despre situaţia din Rusia”, a subliniat Antony Blinken.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *