(video) Au smuls crucile de pe mormintele unui cimitir și urmau să le ducă la metal uzat. Ce riscă doi bărbați din Criuleni

Doi bărbați din Criuleni au fost prinși de polițiști în timp ce descărcau dintr-un automobil de marcă Ford, la domiciliul altuia, mai multe cruci pe care mai devreme le-au smuls de pe mormintele unui cimitir.

Foto: politia.md

Ieri noaptea, un echipaj de poliție a observat, în satul Boșcana din raionul Criuleni, cum un bărbat, în vârstă de 53 de ani, descărca dintr-un Ford, la domiciliul altui bărbat de 39 de ani, 16 cruci confecționate din metal pe care mai devreme le-au smuls din cimitirul din satul Mărdăreuca.

Acestea urmau a fi predate la metal uzat pentru încasare unei sume bănești. În scopul înfăptuirii acțiunilor ilegale persoanele au utilizat un mijloc de transport cu remorcă.

Bărbații și-au recunoscut vina. Ambii anterior au fost judecați.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru profanarea mormintelor și a monumentelor de două sau mai multe persoane, iar suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore.

Potrivit legii penale, persoanele vinovate se pedepsesc cu amendă în mărime de la 750 la 950 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani.


Pub