Socialiștii cer demisia Alei Nemerenco și vin cu o solicitare către Ministerul Sănătății

Socialiștii cer demisia consilierei prezidențiale, pe domeniul sănătății, Ala Nemerenco. Într-un briefing de presă, deputații PSRM, vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate, și familie Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia, membră a comisiei, au solicitat Ministerului Sănătății să anuleze ordinul prin care a fost eliberată diploma de master a consilierei.

Foto: UNIMEDIA

Deputații au declarat că, dacă ministerul ignoră acest apel, atunci ei vor apela la Procuratura Generală. Socialiștii au îndemnt-o pe Ala Nemerenco să demisioneze imediat.

„Președinta Maia Sandu a promis că va promova la conducere numai oameni competenți, profesioniști. Cu toate acestea, încă de la începutul mandatului său, nu își îndeplinește promisiunea”, a declarat Alla Darovannaia.

Ca răspuns la solicitarea sa, deputatul PSRM a primit informații că Ala Nemerenco, precum și alți șase cetățeni ai Republicii Moldova, au primit o diplomă de master la Universitatea de Stat de Medicină și Farmaceutică (USMF) fără examene de admitere, fără a participa la cursuri și fără a apăra o teză de master – în baza ordinului Ministerului Sănătății, care este contrar reglementărilor legale naționale.

„Nu este clar de ce au fost făcute aceste excepții, de ce legislația a fost flagrant încălcată. Sperăm că Ministerul Sănătății va anula acest ordin. În caz contrar, vom interveni prin toate metodele legale, astfel încât această decizie să fie anulată cât mai curând posibil”, a spus Alla Darovannaia.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetarii a prezentat un răspuns cu privire la legalitatea diplomei de masterat, obținută de consiliera prezidențială în domeniul sănătății, Ala Nemerenco.

În răspunsul oferit de MECC, este precizat că Ala Nemerenco, dar și alte șase persoane, nu figurează în Ordinul de admitere la studii de masterat, nu există situația academică pe acești ani și nici Ordinul cu privire la componența comisiei și procesul-verbal în baza căruia s-a eliberat diploma de master.


Pub