Atenție, șoferi! Ungaria a lansat sistemul de înregistrare electronică pentru transporturile rutiere internaționale BIREG. Ce presupune acesta

Agenția Națională Transport Auto informează operatorii de transport că Ministerul Inovației și Tehnologiei al Ungariei a confirmat oficial lansarea sistemului de înregistrare electronică pentru transporturile rutiere internaționale BIREG.

Foto: reis.zr.ru

În acest sens, ANTA menționează suplimentar că, la înregistrarea fiecărei curse în baza autorizației bilaterale sau autorizației CEMT, se introduc următoarele date ale operațiunii de transport - locul de încărcare și descărcare, numărul de înmatriculare al vehiculului, categoria EURO de emisii poluante, distanța parcursă, tipul și numărul de serie ale autorizației bilaterale, CEMT sau autorizației de cabotaj în cazul licenței comunitare. Suplimentar, în sistem se încarcă și fotografia autorizației utilizate. După înregistrarea cu succes a operațiunii de transport, sistemul generează un cod special - BIREG ID, care se transmite și la poșta electronică de contact a transportatorului. Atenționăm operatorii de transport că, completarea datelor pentru fiecare cursă este echivalentă cu completarea autorizației bilaterale sau carnetului de drum al autorizaţiei multilaterale CEMT.

Sistemul BIREG poate fi accesat la pagină electronică https://bireg.gov.hu/bireg prin intermediul unui computer și / sau un dispozitiv mobil (smartphone, tabletă) conectat la Internet. Browser-ele acceptate sunt Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox și Safari.

Întrebările sau problemele ce țin de utilizarea sistemului menționat pot fi transmise la adresele electronice bireg@itm.gov.hu și info@bireg.info.hu sau adresate la centrul de apel BIREG tel.:+3615100505. Centrul de apel oferă informații în limbile engleză, rusă și maghiară.


Pub