Ala Nemerenco, după ce a fost acuzată că ar deține ilegal diploma de masterat: „În medicină studiile sunt puțin altfel decât la alte specialități”

Consiliera președintei pe domeniul sănătății, Ala Nemerenco, vine cu anumite precizări referitoare la studiile și diplomele pe care le deține, după ce a fost acuzată de PSRM că ar deține ilegal dipploma de masterat și după ce socialiștii au solicitat demisia acesteia din funcție.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit Alei Nemerenco, „în medicină studiile sunt puțin altfel decât la alte specialități, iar masterat nu există cu excepția managementului și sănătății publice, o instruire suplimentară și nu obligatorie.”

Totodată, consiliera prezidențială pe domeniul sănătății a menționat că nu va reacționa la acuzațiile aduse de socialiști.

„Nu o să discut legalitatea diplomelor mele cu deputați care se complac în rol de circari ambulanți în loc să muncească pentru oameni și se pricep doar la trafic de influență în domeniul farmaceutic și ale drogurilor. Nu sunt sigură dacă ei pot scrie o dictare pentru clasa II fără greșeli.

Și nici nu o să fac reacții la convulsiile lor bolnave deoarece interesul meu este să aducem vaccinul necesar în cantitate suficientă, echipamente medicale, să ajutăm medicii, oamenii. Asta voi continua să fac, oricât de tare vor încerca să mă denigreze. Răzbunările personale ale unora la care le oprisem în 2019 schemele sunt problema lor. Pe când grija mea - oamenii și cum putem ieși din criză cât mai repede.

Iar la „diverse", pot doar menționa că în noiembrie 2007, la momentul primirii disputatelor diplome, 4 din cei 7 profesori ai Școlii de Management în Sănătate Publică dețineau deja titlul de doctori în științe medicale, 1 - titlul de master obținut la London School of Hygiene & Tropical Medicine, iar eu finalizasem în vara lui 2007 patru ani de doctorantură, după care în 2008 am susținut teza de doctor în științe medicale. În rest, lăsați procuratura să prindă miliardarii fugari, prieteni de-ai voștri, iar evaluarea să o facă specialiștii, nu cei care le-ați spus voi „fas”, a scris Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Amintim că într-un briefing de presă, deputații PSRM, vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate, și familie Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia, membră a comisiei, au solicitat Ministerului Sănătății să anuleze ordinul prin care a fost eliberată diploma de master a consilierei, solicitând demisia consilierei prezidențiale pe domeniul sănătății, Ala Nemerenco.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetarii a prezentat un răspuns pentru PSRM cu privire la legalitatea diplomei de masterat, obținută de consiliera prezidențială în domeniul sănătății, Ala Nemerenco.

În răspunsul oferit de MECC, este precizat că Ala Nemerenco, dar și alte șase persoane, nu figurează în Ordinul de admitere la studii de masterat, nu există situația academică pe acești ani și nici Ordinul cu privire la componența comisiei și procesul-verbal în baza căruia s-a eliberat diploma de master.


Pub