Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ala Nemerenco le răspunde deputaților…

Ala Nemerenco le răspunde deputaților PSRM care i-au cerut demisia. „Evaluarea să o facă specialiștii”

Colaj ZdG

Consiliera prezidențială în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu o reacție după ce deputații PSRM Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia au făcut un apel către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale solicitând să anuleze ordinul prin care aceasta a primit diploma de master și i-au cerut, cât mai curând, să își prezinte demisia.

„Răzbunările personale ale unora la care le oprisem în 2019 schemele sunt problema lor. Pe când grija mea – oamenii și cum putem ieși din criză cât mai repede. (…) În medicină studiile sunt puțin altfel decât la alte specialități, iar masterat nu există cu excepția managementului și sănătății publice, o instruire suplimentară și nu obligatorie”, susține Nemerenco.

Totodată, consiliera prezidențială spune că în noiembrie 2007, la momentul primirii diplomei, 4 din cei 7 profesori ai Școlii de Management în Sănătate Publică dețineau deja titlul de doctori în științe medicale, 1 – titlul de master obținut la London School of Hygiene & Tropical Medicine, iar ea finaliza în vara lui 2007 patru ani de doctorantură, după care în 2008 a susținut teza de doctor în științe medicale.

„ În rest, lăsați procuratura să prindă miliardarii fugari, prieteni de-ai voștri, iar evaluarea să o facă specialiștii, nu cei care le-ați spus voi „fas”.”, se maia rată în reacția Alei Nemerenco.

Deputații Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia au făcut un apel către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale solicitând să anuleze ordinul prin care consiliera prezidențială a primit diploma de master.

Socialiștii susțin că, dacă ministerul va ignora apelul lor, atunci ei vor apela la Procuratura Generală. În context, cei doi deputați i-au recomandat Alei Nemerenco să demisioneze cât mai curând.

„Președintele Maia Sandu a promis că va promova la conducere numai oameni competenți, profesioniști. Cu toate acestea, încă de la începutul mandatului său, nu își îndeplinește promisiunea”, a declarat Alla Darovannaia.

Parlamentara spune că a primit informații cum că Ala Nemerenco, precum și alți șase cetățeni ai R. Moldova, au primit o diplomă de master la Universitatea de Stat de Medicină și Farmaceutică (USMF) fără examene de admitere, fără a participa la cursuri și fără a apăra o teză de master