Burse de studiu al IT-ului pentru locuitorii din regiunile Bălți, Comrat, Ungheni, Cahul, Sângerei și Taraclia

Locuitorii din Bălți, Cahul, Comrat, Ungheni, Sângerei și Taraclia au acum mai multe oportunități pentru a studia domeniul IT. Așa cum proiectul TEKWILL și-a extins programele la nivel național, o serie de cursuri sunt acum disponibile pentru cei din aceste regiuni ale țării. Astfel, în cadrul Tekwill Academy, 28 de candidați selectați prin concurs vor putea învăța mai multe specializări IT și vor beneficia de o acoperire a costurilor de studiu în proporție de 70%. Inițiativă educativă este implementată cu suportul financiar al USAID și al Suediei, în cadrul proiectului “Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC – Tekwill”. Proiectul are drept scop extinderea oportunităților de dezvoltare în regiuni și crearea premiselor pentru conectarea capitalului uman cu posibilitățile oferite de companiile IT locale. Cursurile urmează a fi desfășurate în perioada lunilor februarie-iulie 2021.

Mai multe informații și detalii despre cursuri disponibile în cadrul programului de burse pot fi consultate pe pagina https://www.tekwill.md/courses?category=courses

Cine poate participa la concursul de burse Tekwill Academy?

Oricine se poate înscrie pentru a obține o bursă oferită de Tekwill Academy, indiferent dacă sunt tineri studenți, specialiști calificați sau persoane care nu au deloc studii în domeniul IT. Cu toate aceste, există anumite criterii de eligibilitate, pe care candidații trebuie să le respecte:

  1. Vârsta: între 18-35 ani;
  2. Studii:  liceale finalizate;
  3. Reședința actuală: Bălți, Comrat, Cahul, Ungheni, Sângerei, Taraclia;
  4. Posibilitatea de a acoperi 30% din costul integral al programului de studii;
  5. Intenția fermă de a aplica cunoștințele obținute în câmpul muncii.

Cum aplici la bursa Tekwill Academy?

Pentru a se înregistra la concursul de burse, candidații vor trebui să completeze un formular online, și, o dată cu aplicația lor, să atașeze câteva acte ce confirmă identitatea persoanei. Bineînțeles, este neapărat să furnizați un CV actualizat, o scrisoare de motivație, un certificat de la locul de muncă sau studii și o copie a buletinului de identitate cu fișa de însoțire.

Pentru cei nerăbdători de a se avânta în competiție și a-și asigura locul la un curs de instruire în IT, formularul de înscriere poate fi accesat aici.

Întrebările pot fi expediate doar în formă scrisă la adresa: [email protected]

Termenul limită pentru înregistrare în program va constitui 7 zile calendaristice înainte de începerea cursului la care se depune cererea de participare. Iar candidații eligibili vor fi contactați despre faptul acordării bursei prin intermediul poștei electronice.


Tekwill Academy este o inițiativă educațională care furnizează cursuri și instruiri tehnice. În perioada 2018 – 2020, peste 150 de specialiști și-au certificat cunoștințele în domeniu. Tekwill Academy oferă inclusiv programe de pregătire pentru certificări internaționale: Cisco, Oracle, Cyber Security & Networks, SQL Fundamentals, JAVA Fundamentals etc.

Tekwill Academy a fost creată și funcționează în cadrul proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC din Moldova” , implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare