07:53:17 25.04.2024
Stiri

Polițiștii de frontieră care au asistat impasibil la scena în care un vânzător era bătut, cu scuza că erau în afara orelor de serviciu, au fost DEMIȘI

Actualitate 02.02.2021 12:57 Vizualizări946 Autor: Ziarul National
Polițiștii de frontieră care au asistat impasibil la scena în care un vânzător era bătut, cu scuza că erau în afara orelor de serviciu, au fost DEMIȘI


Cei doi polițiști de frontieră care nu au intervenit atunci când un ins a lovit, la Briceni, un vânzător și l-a amenințat cu cuțitul, pe motiv că se aflau în afara orelor de serviciu, au fost demiși pe 29 ianuarie curent.

Anunțul privind demisia celor doi angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a fost făcut astăzi de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Incidentul a avut loc în seara zilei de 13 ianuarie, în jurul orei 19:50, într-o benzinărie din localitatea Criva, raionul Briceni. Imaginile video au surprins momentul în care un bărbat trece de tejghea și îl amenință cu un cuțit pe vânzătorul de la stația peco. În magazin se aflau și doi polițiști de frontieră la cumpărături, care au asistat cu indiferență la agresiunile din local.

„Indiferența i-a lăsat fără funcție și statut! (...) Aceștia fiind îmbrăcați în uniformă de serviciu nu au întreprins nicio acțiune de curmare a nelegiuirilor la care au fost martori, lăsând în primejdie o persoană, viața și sănătatea căreia erau puse în pericol. Imediat după publicarea acestui caz, la indicația conducerii MAI a fost inițiată o anchetă de serviciu. Am declarat atunci că cei doi polițiști de frontieră nu ne reprezintă și că acest comportament al lor nu este demn de profesia pe care o au, iar astăzi venim cu un anunț: în urma anchetei realizate de SPIA al MAI, la data de 29 ianuarie 2021, conform unui Ordin emis de MAI, aceștia au fost sancționați cu demisia din funcție”, se arată în comunicatul de presă al MAI.

Aceeași sursă precizează că funcționarul public cu statut special din cadrul MAI are obligația să ia măsuri pentru apărarea vieții, sănătății, onoarei, demnității și averii cetățenilor în cazurile în care ei sunt amenințați de fapte ilegale sau alte pericole, indiferent dacă se află în timpul sau în afara orelor de serviciu.

Presa a scris anterior că cei doi polițiști care au asistat impasibil la bătaie ar fi Valentin Savin, șef-adjunct al pichetului „Criva” al Poliției de Frontieră, și Iurie Gladei, iar agresorul - Vitalie David, un contrabandist cunoscut în regiune.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md