21:23:51 19.04.2024
Stiri

Partidul „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova” insistă ca JURNALIȘTII să fie vaccinați prioritar contra COVID-19

Actualitate 02.02.2021 13:22 Vizualizări784 Autor: Ziarul National
Partidul „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova” insistă ca JURNALIȘTII să fie vaccinați prioritar contra COVID-19 Facebook


Grupul parlamentar „Pentru Moldova” cere ca reprezentanții mass-media să fie vaccinați în mod prioritar contra COVID-19. Asta pentru că reprezentanții mass-media interacționează cu foarte multă lume, inclusiv cu deputații, și sunt prezenți în zonele cu risc de infectare sporit.

„Credem că pe lista celor care trebuie vaccinați, în mod prioritar, sunt și jurnaliștii. În primul rând, reporterii, cameramanii, moderatorii de emisiuni, care contactează cu multă lume și care au nevoie să fie protejați. Încă de la declanșarea primului val al pandemiei, atunci când toată țara era închisă, jurnaliștii, alături de polițiști, alături de medici, se aflau pe prima linie și își făceau datoria, riscând cu propria sănătate. Iar pentru asta le suntem foarte recunoscători”, a menționat deputatul Igor Himici, în cadrul unui briefing de presă la Parlament.

Reprezentanții grupului „Pentru Moldova” au amintit că, de la începutul pandemiei, foarte mulți jurnaliști moldoveni s-au infectat cu noul coronavirus, iar o parte au fost răpuși de boală. Printre ei se numără și Efim Josanu, unul dintre jurnaliștii de frunte ai Televiziunii Naționale, precum și ziaristul și diplomatul Valeriu Turea. Noul coronavirus a făcut victime și printre jurnaliștii de la Radio Moldova. Este vorba despre crainicul, prezentatorul și maestrul în artă Alexei Revenco, precum și jurnalista Lidia Bobână. De asemenea, au pierdut lupta cu infecția și doi cameramani de la TV6 - Gheorghe Drangoz și Oleg Covalenco.

În total, în lume, peste 600 de ziariști au murit în urma infectării cu noul coronavirus. Mai mult de jumătate dintre ei sunt din America Latină. În Europa, recordul negativ îl deține Italia cu aproximativ 40 de jurnaliști care au fost răpuși de COVID.

Primele loturi de vaccin împotriva COVID-19 vor ajunge în R. Moldova la mijlocul lunii februarie. Este vorba despre 24 570 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) și 264 000 de doze produse de Oxford/AstraZeneca.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md