03:42:56 20.04.2024
Stiri

Prima REACȚIE a companiei „Urbanconstruct” SRL, care urmează să CONTRUIASCĂ complexul locativ și comercial de lângă Circ: „Facem apel la CORECTITUDINE. Biserica Constantin și Elena nu va fi afectată - vor fi făcute renovări din contul companiei”

Actualitate 02.02.2021 18:07 Vizualizări2033 Autor: Ziarul National
Prima REACȚIE a companiei „Urbanconstruct” SRL, care urmează să CONTRUIASCĂ complexul locativ și comercial de lângă Circ: „Facem apel la CORECTITUDINE. Biserica Constantin și Elena nu va fi afectată - vor fi făcute renovări din contul companiei”


Compania „Urbanconstruct” SRL, care urmează să construiască complexul locativ și comercial de lângă Circul din Chișinău, susține că atacurile la adresa „sunt total nejustificate și sunt lansate de persoane fără studii în domeniu și rău intenționate”. Prin intermediul unui comunicat de presă, compania de construcții oferă detalii despre construcția care a provocat controverse în ultima perioadă.

„Urbanconstruct” SRL informează că deține în proprietate privată 88 de ari de pământ, unde urmează să fie ridicate patru blocuri locative și un centru de afaceri cu 20 de nivele. „În total e vorba de 55 000 de metri pătrați. Locurile de parcare vor fi asigurate 1:1, iar pentru a evita aglomerație aici va fi magazin, școală, grădiniță. Mai mult, la ultimul nivel al business centrului va fi un Observator unic în R. Moldova, iar mai jos restaurante și cafenele”, se arată în comunicat.

Fondatorul „Urbanconstruct” SRL, Tudor Talpă, a menționat că în acest proiect urmează a fi investite 28 de milioane de euro, bani proprii, impozitați. Totodată, urmează să fie create 1 500 de locuri de muncă.

„Au fost efectuate studiile geologice, care demonstrează clar că nu există risc de alunecări de teren sau afecțiune a construcțiilor adiacente. Biserica Constantin și Elena se află la o distanță de 78 de metri față de clădirile pe care le vom construi. Studiul geodezic efectuat demonstrează clar că sub sol e rocă și, respectiv, nu are cum să prezinte pericol pentru construcțiile vecine. Cât privește vizibilitatea Bisericii din partea bulevardului Grigore Vieru, nici acum, iarna, aceasta nu este vizibilă. În schimb, vizibilitatea de pe pod cum este acum, așa și va fi menținută”, spune Tudor Talpă.

În același context, Talpă dă asigurări că Biserica Constantin și Elena, care e din secolul XVII, nu va fi afectată: „Mai mult, vor fi făcute renovări și amenajări din contul companiei”.

De asemenea, compania spune că își propune să amenajeze teritoriile adiacente, inclusiv cimitirul deshumat în anii 70, care actualmente se află în paragină.

„Atacurile care vin la adresa companiei sunt total nejustificate, fiind lansate de persoane care de departe au studii în domeniu. Regretăm că agitația de pe rețele sociale, lansată de persoane rău intenționate, a atras politicieni și demnitari, care nici măcar nu s-au interesat de realitate. Noi ne dorim să lucrăm acasă, să facem aici investiții, să creăm locuri de muncă, să achităm taxe și să oferim oamenilor case luminoase, de calitate. Totodată, în toată Europa modernismul armonios a încadrat locațiile istorice, arheologice, la fel vrem să facem și noi”, spune Tudor Talpă.

Compania „Urbanconstruct” SRL face apel către societatea civilă, oamenii politici să nu se grăbească să dea aprecieri, iar în goana după dividende politice să distrugă companii care vor creeze proiecte unice pentru țară. „Îi invităm într-o vizită la fața locului, ca să vadă în ce stare este locul acum, în ce stare sunt monumentele despre care atât se vorbește”, a precizat directorul general.

„Urbanconstruct” SRL a fost fondată în anul 2004, iar timp de 17 ani a dat în exploatare peste o mie de apartamente înaintea termenului stabilit, dar și 350 de stații PECO atât în țară, cât și peste hotare. Compania are un număr stabil de angajați de circa 600 și anual achită la bugetul țării aproape 20 de milioane de lei, se mai arată în comunicatul de presă


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md