(video) Premieră: Noile Cadillac CT4-V Blackwing şi CT5-V Blackwing

Prima premieră din februarie a anunţat-o marca Cadillac. Noile modele CT4-V Blackwing şi CT5-V Blackwing reprezintă culmea performanței și a măiestriei brandului, valorificând patrimoniul de victorii în motorsport pentru a crea cele mai capabile maşini de circuit, dar care în același timp continuă să stabilească noi standarde de lux și confort pentru că pot utiliza şi drumurile publice.

Profitând de o istorie de curse, care a început în 1949 și a înregistrat un succes considerabil în ultimele două decenii, modelele din seria V Blackwing au fost dezvoltate cu implicarea piloţilor profesionişti şi cu performanţă în capul mesei.

Caracteristici cheie:

  • CT5-V Blackwing folosește un actualizat V8 supercharged de 6.2 litri cu un compresor Eaton de 1.7 litri, care, datorită unui flux de admisie de aer mai mare și a sistemului de evacuare revizuit, cu supape de admisie din titan și o nouă baie de ulei cu un sistem inteligent de deflectoare, produce 667 CP şi 893 Nm de cuplu, făcându-l cel mai puternic Cadillac de producţie din istorie. Fiecare motor este asamblat manual la fabrica GM Bowling Green Assembly din Kentucky și are o placă semnată de constructorul de motoare. Estimativ poate face 0-97 km/h în 3.7 secunde cu o transmisie automată, iar viteza maximă depăşeşte 322 km/h.
  • CT4-V Blackwing are sub capotă o evoluţie a unui V6 twin-turbo de 3.6 litri folosit pe fostul ATS-V, care dispune de noi turbocompresoare, sistem de control electronic cu software revizuit și un sistem mai performant de admisie a aerului, pentru a propune 479 CP şi 603 Nm de cuplu. (352 kW) și 445 lb-ft de cuplu (603 Nm). Estimativ poate face 0-97 km/h în 3.8 secunde cu o transmisie automată, iar viteza maximă este limitată la 305 km/h.
  • Ambele modele dispun de sisteme avansate de frânare de înaltă performanță, care au fost testate pe circuite şi drumuri publice. Pe CT4-V Blackwing discurile măsoară 380×34 mm pe faţă şi 340,5×28 mm pe spate. Ale lui CT5-V Blackwing măsoară 398×36 şi 373,5×28 mm respectiv (cele mai mari din istoria Cadillac). Etrierele frontale au câte șase pistoane, iar cele posterioare câte patru (sunt marca Brembo).
  • Disponibil opţional doar pentru CT5-V Blackwing este un sistem de frânare cu mecanisme carbo-ceramice care reduc greutatea nesuspendată cu 24 de kg pe partea din faţă a maşinii şi cu 28 pe spate.
  • Sistemele de frânare ale mașinilor au setări integrate în modurile de conducere, inclusiv pentru sensibilitatea pedalei de frână.
  • Standard vin ambele cu o cutie de viteze manuală în şase trepte marca TREMEC, iar opţional este disponibilă una automată în 10 trepte cu un control electronic şi padele din magneziu în spatele volanului. Ambele modele dispun şi de un electronic diferenţial posterior cu alunecare limitată.
  • Au la bord o suspensie Magnetic Ride Control (MR 4.0) de a patra generaţie. Pe puntea din faţă sunt mecanisme MacPherson, iar pe puntea din spate multi-link. Dispun de amortizoare adaptive şi un sistem de procesare a informaţiilor de patru ori mai rapid decât generaţia precedentă.
  • Modelele din seria V Blackwing sunt construite pe arhitectura premiată cu tracțiune spate a Cadillac și dispune de caracteristici structurale unice, incluzând bretele de șoc, o placă inferioară de susţinere și elemente transversale mai groase pentru a spori rigiditatea șasiului. Alături de elementele unice de suspensie, structura mai rigidă contribuie la răspunsul mai precis al direcției, manevrabilitate și experiența de conducere.
  • Aerodinamica funcțională, inclusiv un pachet Aero disponibil din fibră de carbon, contribuie la o varietate de nevoi de răcire pentru motoarele, transmisiile, osiile și alte sisteme de susținere ale mașinilor. În plus, reduce forţa de ascensiune pe CT4-V Blackwing cu 214% şi cu 75% pe modelul superior.
  • Pe partea de roţi are anvelope Michelin Pilot Sport 4S într-o versiune dezvoltată exclusiv pentru aceste modele Cadillac şi jante forjate din aliaj de aluminiu. Pe CT5-V Blackwing măsoară 275/35ZR19 (față) și 305/30ZR19 (spate), iar pe CT4-V Blackwing – 255/35ZR18 (față) și 275/35ZR18 (spate).
  • Spre deosebire de modelele CT4-V şi CT5-V, versiunile Blackwing se deosebesc la exterior printr-un bodykit unic, care cuprinde şi un spoiler posterior, un splitter, un difuzor de aer, extensii şi alte prize de aer.
  • Sunt disponibile mai multe opţiuni de personalizare în dependenţă de nivelul de echipare, iar scaunele frontale pot fi reglabile în până la 18 poziţii, pot fi încălzite, ventilate şi cu funcţie de masaj sau alternativ pentru CT5-V Blackwing se oferă unele cu o carcasă din carbon.
  • Vezi mai multe detalii despre dotările disponibile în documentul ataşat mai jos.

Maşinile pot fi deja comandate. Livrările vor începe spre sfârșitul verii din acest an. Preţurile pornesc de la 59.990 de dolari pentru CT4-V Blackwing şi de la 84.990 de dolari pentru CT5-V Blackwing.

Mai multe detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/