/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Numărul polițiștilor care au figurat în 2020 în dosare de corupție

missing
02 februarie 2021, ora 22:00

Peste 230 de polițiști au figurat, în anul 2020, în dosare privind acțiuni de corupție. Sunt datele prezentate de Procuratură si Centrul Anticoruptie pentru agentia de stiri IPN. Mai multe detalii aflăm de la colegul meu, Cătălin Goria.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: „Bun găsit. Potrivit IPN, anul trecut, 156 de colaboratori ai poliției au fost cercetați în cadrul a 104 cauze penale, instrumentate de către Procuratura Anticorupție. Dintre acestea, 11 dosare au fost expediate în instanța de judecată, 15 polițiști fiind învinuiți de infracțiuni precum – corupere pasivă, corupere activă și trafic de influență. Între timp, alte 36 de cauze penale, în care figurau 83 de angajați ai poliției, au fost clasate, din cauză că fapta nu a întrunit elementele infracţiunii. De asemenea, două cauze penale, în privința a doi angajați, au fost suspendate. Iar 21 de cauze penale au fost conexate la alte dosare penale și transmise după competență.

Și Centrul Național Anticorupție are dosare penale intentate pe numele a 80 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, care sunt cercetați în cadrul a 55 de dosare de corupție. IPN mai scrie că, dintre acestea, 17 cauze au fost expediate în instanța de judecată. În ele, 20 de colaboratori ai MAI au fost învinuiți de corupere pasivă, corupere activă, trafic de influență, precum și escrocherie și delapidarea averii străine. Alte 19 cauze penale, în privința a 23 de colaboratori ai MAI, au fost clasate. Alte patru cauze penale au fost conexate la alte dosare penale. Deși agenția de știri a încercat să afle ce funcții dețin polițiștii cercetați penal, Procuratura Anticorupție a precizat că nu poate prezenta astfel de detalii, motivând că „asigurarea evidenței nu se face după criteriul dependență de funcția pe care o deține persoana învinuită”.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram