/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Din ce bani trăiește Mihai Ghimpu și în ce relație se află cu Dorin Chirtoacă

missing
02 februarie 2021, ora 22:16

Fostul președinte al Partidului Liberal (PL) a deschis parantezele la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8 și a spus din ce bani trăiește și în ce relații se află cu nepotul său Dorin Chirtoacă, cel care în prezent se află la cârma PL. 

„-S-a închis fiecare în casa lui. -Vă sună des? -Când și cum. -Mai are șanse în politica moldovenească? – Depinde de dânsul, este tânăr”, a spus Mihai Ghimpu, când a fost întrebat despre relația pe care o are cu Dorin Chirtoacă.

Mai mult, politicianul a spus că este supărat pe cei de la Mișcarea Unirea, excepție făcând nepotul său. „Ei de la noi au plecat și și-au făcut partide. Nu vreau să fiu alături de cei car m-au trădat. Ei au slăbit partidul”, a spus Mihai Ghimpu.

  • Mișcarea politică Unirea este constituită din cinci formațiuni politice – Partidul Liberal, Partidul Popular Românesc, Partidul Uniunea Salvați Basarabia, Partidul Politic Democrația Acasă și Partidul Național Liberal.

Întrebat din ce bani trăiește, politicianul a spus că „Primesc pensia șase mii de lei și de la Ordinul Republicii – cinci sute. Primesc și dividende de la stațiile PECO”. El a mai spus că din cauza pandemiei veniturile companiei au scăzut cu circa 30 de procente.

Mihai Ghimpu este unul dintre fondatorul companiei „Eurosim”. Din anul 2000, compania se ocupă cu fabricarea băuturilor, țigaretelor, comerțul carburanților autovehicule.

El a fost deputat în Parlament din septembrie 1990, până în aprilie 1998. El a mai deținut mandatul de legislator în perioada aprilie 2009 – martie 2019.

Mihai Ghimpu a mai deținut funcția de președinte interimar al R. Moldova în perioada 11 septembrie 2009 – 28 decembrie 2010.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram