‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleS-au certificat GLOBALG.A.P. și GRASP pentru a exporta mere în UE

S-au certificat GLOBALG.A.P. și GRASP pentru a exporta mere în UE

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În anul 2020, SC „Ecospirit” SRL a obţinut Certificarea GLOBALG.A.P. pentru mere. Certificatul GLOBALG.A.P. permite producătorilor agricoli să identifice noi parteneri pe piețe oportune.

Astfel, întreprinderea planifică să realizeze exportul merelor pe piața UE.

„GLOBALG.A.P. ne permite să exportăm pe piețele externe din UE produse agricole ce corespund cerințelor exigente de siguranță alimentară. Acest lucru a fost posibil datorită perseverenţei, responsabilităţii faţă de siguranţa alimentului, şi desigur cu suportul Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova (USAID/APM), care au asistat în implementarea cerințelor GLOBALG.A.P. prin instruirea și ghidarea noastră pe tot parcursul ajustării procedurilor de producere a standardelor internaționale”, susține administratorul companiei.

Implementarea standardului GLOBALG.A.P. asigură cumpărătorul că fructele crescute de întreprinderile certificate sunt sigure pentru consum, prin minimizarea efectelor negative asupra mediului, reducerea chimicalelor folosite și abordare responsabilă față de sănătatea și securitatea lucrătorilor, managementul integrat al dăunătorilor (IPM) și sistemul de management al calității (SMC), etc.

FOTO: Ecospirit SRL

GRASP este un standard adițional la GLOBALG.A.P. ce înseamnă evaluarea riscurilor privind practicile sociale și este un modul voluntar dezvoltat pentru a evalua practicile sociale din cadrul gospodăriei agricole, abordând aspecte specifice ale sănătății, securității și bunăstării lucrătorilor.

Certificarea GRASP cuprinde aspectele sociale și a fost evaluată împreună cu GLOBALG.A.P. Certificarea GRASP și GLOBALG.A.P. este valabilă timp de un an, iar evaluările sunt efectuate anual.

Ecospirit susține că certificarea este necesară producătorilor agricoli, ajutându-i să-și vândă produsele mai ușor.

„Cererea din ce în ce mai mare a consumatorului de alimente sigure şi durabile îi determină pe producători să producă alimente sigure, accesibile într-un mod durabil. Toate aceste eforturi ne oferă următoarele beneficii: acces mai bun şi uşor pe piaţă; acorduri clare cu vânzătorii; mai multe oportunităţi pe pieţe competitive; posibilităţi de creştere a calităţii şi cantităţii; posibilităţi de reducere a costurilor pe termen lung; management mai efectiv al procesului de producere şi cerinţelor legale; angajament înalt pentru îmbunătăţire”.

‹ adv ›

Mai multe detalii despre certificarea GLOBALG.A.P. și GRASP în acest articol.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›