Breaking News

image
Sursa foto: Getty Images

Furtună puternică de zăpadă, așteptată în nord-estul SUA

O furtună de iarnă severă a acoperit cu zăpadă duminică numeroase oraşe de pe coasta de est a Statelor Unite după ce a lovit capitala Washington, relatează luni AFP. Serviciul Meteorologic Naţional (NWS) a emis o avertizare de furtună de iarnă valabilă pentru nord-estul Statelor Unite, un teritoriu cuprins între Virginia şi Maine.

La sud de New York, New Jersey şi o parte din Connecticut, stratul de zăpadă ar putea atinge între 45 şi 60 de centimetri, potrivit informării NWS.

Odată cu apropierea furtunii, guvernatorul din New Jersey, Phil Murphy, a declarat starea de urgenţă, oferind autorităţilor posibilitatea de a închide drumuri, de a evacua locuinţe şi de a livra echipamentele necesare pentru siguranţa publică, scrie Agerpres.

De asemenea, Murphy a dispus suspendarea tuturor transporturilor publice la nivel de stat până luni.

Furtuna care a lovit săptămâna trecută California, provocând în unele zone acumularea unui strat de zăpadă cu o înălţime de 1,8 metri, s-a mutat în regiunea Midwest, afectând în special Chicago.

La Washington, ninsoarea a început în noaptea de sâmbătă spre duminică. NWS a prognozat acumularea unui strat de zăpadă de până la 20 de centimetri în zonele Washington şi Baltimore din statul Maryland.

Potrivit prognozelor, furtuna va continua până marţi.

Potrivit unui oficial de la Casa Albă, preşedintele Joe Biden a convocat consilieri pentru a discuta ''o serie de subiecte, inclusiv apropierea furtunii de iarnă''.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: