image
Sursa foto: jurnal.md

Drumarii au lucrat toată noaptea la deszăpezire; Șoferii, atenționați să nu parcheze pe marginea carosabilului

Cetățenii sunt îndemnați să fie prudenți pe străzi și în trafic, și să țină cont de recomandărilor specialiștilor în legătură cu avertismentele emise de către Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pentru ziua de 01februarie, când se prevăd precipitații sub formă de lapoviță, ninsoare și formarea poleiului.

Potrivit primăriei municipiului Chișinău, ÎM Regia „Exdrupo” a mobilizat 21 de autovehicule la curățarea drumurilor, fiind împrăștiați 587 metri cubi de material antiderapant și 55 tone sare. În acelaşi timp, Regia locativ-comunală informează că pe străzi au fost scoase 40 de utilaje cu perie și lamă, fiind împrăștiate 10 tone de material antiderapant.

De asemenea, Î.M. Asociația de gospodărire a spațiilor verzi a început intervenția de la ora 03:00, cu 11 utilaje mecanizate în parcuri, scuaruri și alei.

Conducătorii auto sunt atenționați să nu parcheze automobilele pe marginea carosabilului și pe trotuare, pentru a permite intervenția serviciilor de deszăpezire. Iar agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt obligați să-şi cureţe zăpadă de pe teritoriile unde își desfășoară activitatea, în caz contrar riscă să fie sancționați.

Locuitorii capitalei pot informa despre situațiile problematice în contextul condițiilor meteo, prin apelare la Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: