image
Sursa foto: jurnal.md

Drama unei familii cu doi copii mici; Pandemia i-a lăsat fără lucru, iar un incendiu le-a mistuit casa

O familie din satul Ciolacu Vechi, raionul Fălești, a rămas fără acoperiș deasupra capului în toiul iernii, după ce în noaptea de 30 spre 31 ianuarie, casa le-a fost cuprinsă de flăcări. Potrivit cercetărilor preliminare ale pompierilor, incendiul a izbucnit din cauza sobei defecte. Părinții și doi copii cu vârsta de doi și patru ani, dar și fratele mamei copiilor, elev în clasa a VIII-a, au rămas pe drumuri. Tânăra familie împreună cu autoritățile locale solicită sprijinul oamenilor care i-ar putea ajuta în această situație dificilă.

Potrivit primarului, Lilia Hârbu, este vorba de o familie onestă și muncitoare. Ion Zamă, tatăl copiilor a lucrat un timp peste hotare. Din cauza pandemiei însă a rămas fără lucru și a fost nevoit să se angajeze sezonier la întreprinderile din împrejurimi ca să-și poată întreține familia. Recent bărbatul a fost internat la spital, unde a fost supus unei intervenții chirugicale. Nu era acasă când s-a produs incendiul. Flăcările au cuprins casa în noaptea de 30 ianuarie.

În această familie se mai educă un copil, fratele Iulianei Saviuc-Zamă, elev în clasa a VIII-A.

După intervenția chirurgicală, bărbatul care mai are nevoie de îngrijiri a fost găzduit de părinții săi, în raionul Ungheni. La fel și mama cu copiii au fost găzduite temporar de rude.

„La momentul actual familia are nevoie de susținere pentru a trece peste aceste greutăți. Sunt două năpaste mari care s-au abătut asupra lor în același timp, intervenția chirugicală a soțului și plus la asta, incendiul, care le-a mistuit tot puținul care l-au agonisit”, a declarat primarul.

Doritorii de a ajuta această familia pot lua legătura cu primăria din Ciloacu Vechi ori cu primarul Lilia Hârbu, telefon 067431341. În scurt timp vom reveni și cu datele bancare la care poate fi ajutată această familie.

incendiuincendiu
incendiuincendiu
incendiuincendiu
incendiuincendiu

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: