image
Sursa foto: cna.md

Schema de corupție cu permise de conducere: Angajatul ASP, reținut la sfârșitul săptămânii trecute, plasat în arest

Angajatul Agenției Servicii Publice, reținut pe data de 28 ianuarie, fiind vizat într-o schemă de corupție, prin intermediul căreia erau eliberate fraudulos permise de conducere, a fost plasat pentru 15 zile în arest, în Penitenciarul Nr.13.

Judecătorul de instrucţie a admis demersul procurorilor anticorupţie şi a decis arestarea preventivă a angajatului Agenţiei Servicii Publice.

Învinuitul a fost plasat, pentru 15 zile, în Penitenciarul numărul 13. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel, anunță CNA.

În prezent, ofiţerii CNA şi procurorii examinează probele acumulate pentru identificarea altor complici şi a tuturor beneficiarilor. O persoană, reţinută anterior, este cercetată în stare de libertate.

Amintim că circa 100 de persoane ar fi obţinut permise, fără a fi evaluate în conformitate cu regulamentele existente, iar pentru aceasta ar fi plătit sume cuprinse între 500 şi 2000 de euro unor angajaţi ai Agenţiei Servicii Publice şi unor intermediari.

Potrivit materialelor cauzei, grupul era format din mai multe persoane care aveau rolul de a organiza susţinerea probelor teoretice şi practice, prin programarea prealabilă, peste rând, şi evaluarea candidaţilor cu calificativul admis. Prin intermediul unor terţi, candidaţii transmiteau banii care, în final, erau împărţiţi între membrii grupului.

Cazul a fost documentat mai multe luni, iar probele acumulate demonstrează protejarea acestei scheme de către funcţionari din cadrul ASP care, în prezent, sunt bănuiţi că exercitau influenţă asupra membrilor comisiilor de examene.

Pentru a fortifica probatoriul, ofiţerii CNA au efectuat peste 30 de percheziţii domiciliare, corporale, în birouri şi în automobilele persoanelor suspecte.

Noutăţile partenerilor

comentarii: