image
Sursa foto: industriall-union.org

Două milioane de australieni au intrat în lockdown după depistarea unui singur caz de Covid

Două milioane de australieni au intrat de luni în carantină, timp de cinci zile, după ce a fost descoperit un singur caz de coronavirus în Perth, cel mai mare oraș din vestul Australiei. Potrivit autorităților din zonă, cazul de infectare este unul singular. Cel puțin până acum, nicio altă persoană nu a fost confirmată cu virusul SARS-CoV-2.

Persoana care a fost depistată pozitiv este paznic al unui hotel din Perth și tocmai revenise în țară dintr-o călătorie în străinătate, de unde se presupune că ar fi contactat virusul, notează Reuters.

Imediat, autoritățile sanitare au început ancheta epidemiologică și au identificat și testat 66 de persoane care au intrat în contact cu bărbatul. Primele 13 au primit deja rezultatele testelor și sunt negative. 11 dintre aceste persoane, considerate contacte directe și apropiate, vor rămâne în carantină într-un hotel, ca măsură suplimentară de precauție, deși sunt negative.

Testele pentru restul contactelor urmează să fie finalizate până la finalul zilei de luni, mai scrie sursa citată.

Guvernul statal al regiunii australiene a decis să instituie lockdown-ul pentru următoarele cinci zile, până la finalul săptămânii, pentru a se asigura că nu apar alte îmbolnăviri în rândul comunității. Astfel, deplasările inutile sunt interzise complet.

Australia a reușit să limiteze numărul infectărilor cu Covid-19, prin măsuri stricte și controale la frontiere. Luna aceasta, urmează să înceapă campania de vaccinare, despre care premierul australian Scott Morrison a precizat că va costa cel puțin 6,3 miliarde de dolari.

Autoritățile s-au angajat că vor achiziționa suficiente doze de vaccin pentru a imunizat toată populația. Australia are în jur de 26 de milioane de locuitori, scrie digi24.ro.

Premierul Austaliei a declarat în repetate rânduri că programul de inoculare a populației este „prima sa prioritate”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: