Reținerea lui Caramalac, alias Bulgaru: Ce spune Procuratura Generală

Procuratura Generală nu a primit până la această oră o confirmare despre reținerea interlopului, Grigore Caramalac, la Moscova. Despre aceasta a comunicat pentru UNIMEDIA, purtătoare de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Foto: agora.md

„Până la această oră, Procuratura Generală a Republicii Moldova nu a primit vreo înștiințare oficială cu privire la reținerea persoanei anunțate în căutare internațională. În funcție de informațiile care vor fi prezentate de autoritățile competente ale Federației Ruse, vom decide asupra acțiunilor ulterioare în conformitate cu procedurile legale”, ne-a comunicat Vieru.

Potrivit TASS, interlopul a fost reținut pe unul dintre aeroporturile de la Moscova.

Acesta este anunțat în căutare internațională și urmează a fi reținut și prezentat în fața organului de urmărire penală.

Potrivit Inspectoratului Național de Investigații al IGP, la moment, Grigore Caramalac este învinuit în alte două cauze penale, pornite în temeiul unei bănuieli rezonabile de comitere a infracţiunilor prevăzute de articolele 42 alin. (2) și 3) și 189 alin. (6) CP RM – șantajul și articolele 27, 46, 145 alin. (2) lit. a), p) CP RM - tentativă de omor, iar pe ambele cauze sunt emise mandate de arest pe termen de 30 de zile.

Acțiunile infracționale ale acestuia au fost documentate în anii 2016-2017, de ofițerii de investigație a Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii PCCOCS.

În prezent, Grigore Caramalac, alias „Bulgarul”, figurează în continuare în bazele de date, fiind anunțat în căutare internațională, iar ofițerii din cadrul Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații și cei ai Inspectoratului de Poliție sectorul Centru, întreprind măsuri în vederea reținerii și prezentării acestuia în fața organului de urmărire penală.


Pub