(video) Sancțiuni și avertizări cu demisii, după ce unii profesori din capitală nu și-au primit salariul: „Cred că asta este neglijență de serviciu”

Primăria a inițiat o anchetă de serviciu după ce mai mulți profesori din capitală nu și-au primit salariile la timp. Ceban susține că persoanele responsabile vor fi sancționate, iar șefii de direcții, care s-au făcut responsabili în sectoare, riscă să fie dați afară, dacă se mai repetă astfel de cazuri. În cadrul ședinței Primăriei de astăzi, edilul a menționat că salariile au fost transferate sâmbătă, iar rezultatele anchetei le așteaptă pentru cel mult ziua de miercuri.

Foto: UNIMEDIA

„Am avut o situație foarte neplăcută 2 săptămâni cu salariile profesorilor. Acestea au întârziat în numele instituției educaționale din anumite sectoare. Am insistat ca împreună cu direcția de profil și am rugat banca care deservește aceste plăți, să muncească și sâmbătă pentru a achita salariile. Știu că sâmbătă salariile au fost transferate. În continuare aștept pe o anchetă de serviciu din care considerent au întârziat atât de mult.

Ceban spune că luna ianuarie este „mai specifică”, însă dă vina pe contabilitate.

„Există subiecte legate de trecerea unor entităție ducaționale de la Direcția Generală la cele de sector, dar mi se pare că aici am avut și o slabă intervenție a constabilităților care nu știu de ce nu au reușit, iar de vină se face până la urmă Primăria. Aștept rezultatele anchetei, cel târziu până miercuri”, a adăugat Ceban.

Viceprimărița Angela Cutasevici a menționat că așteaptă astăzi de la Direcție nota explicativă de ce au fost admise astfel de întârzieri și sancțiunile care urmează să fie aplicate. La fel, astăzi a fost pregătit proiectul de dispoziție prin care va fi determinată acea zi limită de achitare salarială în Chișinău.

În context, Ceban spune că acest caz poate fi calificat drept neglijență de serviciu și avertizează cu demisii.

„Dacă ar lucra cei de la Salubritate care tot nu se descurcă cu toate sarcinile pe care le au sau de la direcția comunal-locativă sau de la transporturi, ar spune că lucrul lor e de la 8 la 5, presupun că cineva pur și simplu a încheiat ușița, a pus cheița sub pietricică undeva și s-a dus acasă, în loc să muncească atâta timp cât este nevoie, iată lor reținețile salariul pentru 2 luni de zile, dar nu la profesori, cred că asta este neglijență de serviciu. Așa nu se poate și dacă se mai repetă, acei șefi de direcție care s-au făcut responsabili în sectoare o să fie dați afară”, a conchis Ceban.


Pub