Candu explică de ce a retras cererile în judecată împotriva foștilor colegi din PD: Voi avea cheltuieli mari și nu voi câștiga mare lucru

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, spune că și-a retras cererile în judecată împotriva foștilor colegi din PD pentru că ar fi avut cheltuieli mari, iar în final nu va ajunge la nimic. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul emisiunii Cutia Neagră, de la TV8.

Foto: UNIMEDIA

„Le-am retras pe toate și împotriva Monicăi Babuc, Alexandru Jîzdan, Pavel Filip și Eugen Nichiforciuc, pentru simplul motiv că am examinat cu avocații și am înțeles că voi avea cheltuieli mari, nu voi câștiga mare lucru și o să dureze la nesfârșit și . Am procese care de exemplu, cu unele televiziuni durează 6-7 ani care am cheltuit pe avocati și nici măcar nu am ajuns la Curtea de Apel. Nu are rost să mă consum și să consum bani pentru așa ceva. Onoarea mea o voi demonstra pe alte căi”, a declarat Candu.

Cererile în judecată au fost depuse după acuzațiile privind luările de mită „pentru a pleca din „PD”. Pe 19 februarie, șase deputați, în frunte cu Andrian Candu, au părăsit fracțiunea democraților în Parlament. Pe 20 februarie, au creat grupul parlamentar „Pro-Moldova” au anunțat că își doresc să formeze un nou partid politic, pe eșichierul de centru-dreapta.


Pub