Gavrilița a rămas și fără susținerea Platformei DA în Parlament: Fracțiunea a decis că nu va vota candidata desemnată de președintă

Fracțiunea Parlamentară a Platformei DA nu va vota pentru Guvernul Gavriliță, ținând cont de poziția președintei, Maia Sandu și a Partidului Acțiune și Solidaritate. Decizia a fost luată în această seară la Biroul Politic, a declarat președintele fracțiunii parlamentare, Alexandr Slusari, în cadrul emisiunii În Profunzime de la Protv.

Foto: UNIMEDIA

„Mâine la prima oră urmează să fie emisă declarația. Biroul Politic al Platformei DA a luat act de desemnarea candidaturii, de faptul că Maia Sandu a făcut mai mult formal această desemnare, faptul că prin asta urmează să fie declanșate anticipate. Ținând cont de toate aceste momente, chiar dacă noi avem o altă părere de situația din țară și am punctat anumite riscuri pentru țară, decis situația de înrăutățește, dar ținând cont de decizia Maiei Sandu, de faptul că PAS nu votează pentru propria candidatură, în asemenea situație politică, Platforma a luat decizia unanimă că noi nu vom vota pentru Guvernul Gaviliță”, a declarat Slusari.

Săptămâna trecută Maia Sandu a înainta-o pe Natalia Gavrilița la funcția de premier. PAS a anunțat că nu va susține candidatura, fiind o soluție mai rapidă pentru declanșarea anticipatelor.


Pub