04:02:20 20.04.2024
Stiri

Departament de Înfrățiri între localitățile din România și R. Moldova, instituit de PUN pentru a ajuta localitățile din stânga Prutului

Actualitate 01.02.2021 12:55 Vizualizări1556 Autor: Ziarul National
Departament de Înfrățiri între localitățile din România și R. Moldova, instituit de PUN pentru a ajuta localitățile din stânga Prutului PUN


Partidul Unității Naționale (PUN) va înființa, în premieră pentru R. Moldova, un Departament de Înfrățire, prin care va ajuta la identificarea posibilităților de colaborare între Consiliile Județene din România și cele raionale din R. Moldova, între primăriile localităților din cele două state românești.

De asemenea, această structură va avea misiunea de a asigura asistența tehnică și juridică pentru realizarea proceselor de înfrățire, va media și va intermedia relațiile dintre autoritățile publice din România și cele din R. Moldova.

„Prin înființarea Departamentului de Înfrățiri, PUN dorește să înlăture o barieră de comunicare și cunoaștere între autoritățile publice locale și să asigure posibilitatea de accesare a fondurilor locale românești pentru procesul de modernizare și europenizare a localităților din R. Moldova, care în acest moment se află în mare dificultate financiară și bugetară”, se arată într-un comunicat de presă al partidului condus de Octavian Țîcu.

Anunțul privind înființarea Departamentului amintit vine după ce liderul PUN, Octavian Țîcu, a vizitat, la invitația primarilor din municipiile Focșani, Hunedoara și Deva, în perioada 24 – 27 ianuarie curent, județele Vrancea și Hunedoara din România.

În timpul discuțiilor s-a consemnat faptul că izolarea internațională a R. Moldova din cauza guvernării PSRM și efectele pandemiei au complicat, îngreunat, iar pe alocuri chiar au întrerupt legăturile între localitățile de pe cele două maluri ale Prutului, fapt care a oprit dezvoltarea înfrățirilor dintre localități ca un instrument pentru modernizarea și europenizarea satelor și orașelor din R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md