19:18:02 24.04.2024
Stiri

DOC // Ilan Șor a publicat noi DOCUMENTE despre dosarul său. Cei care instrumentează cazul sunt acuzați că refuză neîntemeiat să efectueze o expertiză cerută de apărare

Actualitate 01.02.2021 14:56 Vizualizări871 Autor: Ziarul National
DOC // Ilan Șor a publicat noi DOCUMENTE despre dosarul său. Cei care instrumentează cazul sunt acuzați că refuză neîntemeiat să efectueze o expertiză cerută de apărare


Instanța de judecată și Procuratura împiedică efectuarea unei expertize în dosarul în care este vizat Ilan Șor, întrucât aceasta i-ar demonstra nevinovăția, susține liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. Acesta a publicat unele documente, care ar confirma cele spuse și a afirmat că nici cei din justiție, nici clasa politică nu vor să facă lumină în cazul furtului miliardului, ci au nevoie de un țap ispășitor.

„Atât eu, cât și avocații mei am vorbit, în repetate rânduri, că lipsesc cele mai importante probe ce ar demonstra vinovăția mea și anume legalitatea restituției în evidența Băncii de Economii a creditelor care au fost rambursate de companiile mele, precum și suma exactă a daunelor cauzate, dacă putem vorbi despre daune. La aceste întrebări trebuie să dea răspunsuri rezultatele expertizei. Fără niște răspunsuri plauzibile, în general, nu este clar pentru ce fapte sunt judecat”, a scris Ilan Șor pe Facebook.

Potrivit sursei citate, documentul publicat arată că avocații săi au solicitat să fie făcută o expertiză încă în 2016, dar au fost refuzați. Solicitarea a fost acceptată abia atunci când dosarul a ajuns la Curtea de Apel din Cahul, în 2018. După aceea, a urmat un lung ping-pong birocratic, ca, până la urmă, în luna februarie 2020, Centrul Național de Expertize Judiciare, aflat în subordinea Ministerului Justiției, să dispună încetarea acestei proceduri.

De asemenea, Ilan Șor a prezentat un document care ar confirma că nu există nicio acțiune judiciară privind recuperarea împrumuturilor de la companiile administrate de el. „Dacă Procuratura consideră că eu nu am stins creditele companiilor mele, cum poate fi explicat acel fapt misterios că administratorii din afara băncii nici măcar nu au încercat să ceară recuperarea în modul prevăzut de lege, adică prin judecată, împrumuturile respective de la companii?”, se întreabă Ilan Șor.

Potrivit lui, acest lucru demonstrează faptul că toate datoriile au fost stinse și că el nu a adus niciun prejudiciu băncii. „Asta înseamnă că în acțiunile mele nu au existat interese ascunse și că lipsește componenta infracțiunii. De un asemenea verdict se teme astăzi clasa politică. Iată de ce se tărăgănează efectuarea expertizei. Pentru că ar demonstra că nu am pentru ce să fiu judecat”, a conchis liderul Partidului ȘOR.

Anterior, Ilan Șor i-a acuzat, în repetate rânduri, de incompetență pe magistrații Curții de Apel din Cahul și avertizat că asupra judecătorilor se fac presiuni de ordin politic.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md