În România, ritualul de botez ar putea avea loc fără scufundarea în cristelniță. A fost pornită o petiție online

by D M
Distribuiti mai departe...

Botez fără scufundare în cristelniţă: Petiţie online, în România, după ce un copil a murit în urma ritualului religios

  • Biserica Ortodoxă Română trebuie să modifice ritualul botezului prin scufundarea pruncului în cristelniţă, potrivit unei petiţii postate pe campaniamea.declic.ro.
  • Petiţia a fost formulată după tragedia din Suceava, unde un copil a murit.

    Modificaţi ritualul botezului prin scufundarea pruncului în cristelniţă”, este solicitarea celui care a publicat petiţia pe campaniamea.declic.ro către Biserica Ortodoxă Română, după ce un copil a murit în urma scufundării în cristelniţă, în timpul botezului.

    „Având în vedere situaţiile tragice în urma cărora au murit prunci după cufundarea în apa din cristelniţă, Biserica trebuie să reglementeze urgent această practică! Nu cerem anularea practicii Botezului ci modificarea ei, astfel încât să fie prevenite aceste de riscuri inutile şi chiar absurde!”, spune iniţiatorul petiţiei.

    Potrivit lui, ritualul botezului se poate face prin udarea simbolică a capului pruncului cu apa din cristelniţă şi nu „cu smuceli şi chiar brutalitate”.

    Petiţia a adunat, în aproximativ două ore, aproape 3.000 de semnături.

     

  • Bebeluşul de numai şase săptămâni a făcut stop cardio-respirator sâmbătă, după ce a fost scufundat în cristelniţă, în timpul botezului, la o biserică din Suceava.

    Copilul a murit în noaptea de duminică spre luni, la Spitalul din Suceava, în acest caz fiind deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

    Surse medicale au declarat, pentru MEDIAFAX, că bebeluşul avea probleme medicale preexistente şi era născut prematur.

  • Preotul care a săvârșit ritualul este cercetat penal pentru ucidere din culpă.
  •  

Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.