(video) În China a fost lansat un serviciu de taxi cu maşini complet autonome. Iată cum are loc călătoria

AutoX, un startup înfiinţat de gigantul chinez Alibaba și parteneri, a lansat un serviciu de taxi cu maşini fără şofer în oraşul Shenzhen, China. Testarea taxiurilor robotizate a început din toamna anului trecut, însă acum orice doritor le poate folosi.

https://www.youtube.com/watch?v=O69YEWpSacU

Pentru a demonstra modul în care funcționează serviciul Robotaxi, compania a lansat un filmuleţ cu o durată de 10 minute. Acesta arată cum un monovolum Chrysler Pacifica, dotat corespunzător, transportă un pasager prin Pingshan, o suburbie a metropolei chineze. 

Puteţi vedea cum mașina se deplasează complet autonom chiar şi prin intersecții nedirijate, cu o viteză mai mică decât ar face-o un şofer uman, dar totodată poate ocolo şi evita cu succes orice obstacol care îi apare în cale.

Un astfel de taximetru poate fi comandat prin intermediul unei aplicaţii mobile comune, prin care se pot opta pentru autovehicule obişnuite conduse de şoferi. AutoX are permisiunea de a-şi folosi vehiculele autonome şi în statul american California, dar serviciul nu este încă disponibil acolo.

https://www.youtube.com/watch?v=bSUrn0lZinU
https://www.youtube.com/watch?v=7GVL9Na1_9Q

Cmentariile sunt închise