/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Candu susține că învestirea unui nou Guvern depinde de votul PAS și PSRM

missing
01 februarie 2021, ora 20:32

Liderul grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu susține că voturile deputaților din fracțiunea pe care o conduce nu pot influența eventuala aprobare a unui nou Guvern. Potrivit politicianului, viitoarea guvernare depinde de votul deputaților din PAS și PSRM. Declarațiile au fost făcute luni, 1 februarie, de către Andrian Candu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la Tv8.

Andrian Candu, lider Pro Moldova:Nu depinde de Pro Moldova viitoarea guvernare. Dacă PAS și socialiștii decid să nu vină și să nu voteze, ceilalți nu au nicio importanță. Ei pot influența, dar noi nu putem influența. Am decis să ne consultăm și să le explicăm oamenilor. Problemele cele  mai grave trebuie rezolvate.”

Anterior, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a anunțat că nu va susține candidatura Nataliei Gavriliță pentru funcția de prim-ministră a țării. Atunci, grupul parlamentar „Pro Moldova” a luat act de decizia Maiei Sandu și urmează să ia o decizie în acest sens. Ulterior, Igor Dodon a declarat că o cunoaște foarte bine pe Natalia Gavriliță și o consideră o adevărată profesionistă, dar acest lucru nu este de ajuns pentru ca un Guvern în frunte cu ea să fie votat de PSRM.

Precizăm că, la data de 27 ianuarie președinta Maia Sandu a înaintat-o pe Natalia Gavriliță la funcția de prim-ministră a Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă la Președinție.

Natalia Gavriliță este fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Sandu. Ea a fost director general la Fondul Global pentru Inovații (FGI) cu o experiență vastă în domeniul consultanței în domeniul guvernării și dezvoltării. Înainte de a se alătura (FGI), a fost secretar de stat la Ministerul Educației unde a promovat reforme cu impact puternic în finanțarea educației, evaluarea studenților și guvernarea școlilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram