/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Un autocar a rămas blocat într-un șanț, care nu a fost astupat după finisarea lucrărilor de schimbare a țevilor

missing
01 februarie 2021, ora 21:00

Mai bine mai târziu decât niciodată! După ce, ieri, la intersecția străzilor Tighina cu Mihail Kogălniceanu, un autocar a rămas blocat într-un șanț, care nu a fost astupat bine după finisarea lucrărilor de schimbare a țevilor, astăzi, muncitorii au venit să acopere gaura cu prundiș. Ieri, indicatoarele care trebuiau să informeze șoferii că drumul este în reparație lipseau iar asta a cauzat blocarea autocarului. Trist este însă această problemă se repetă în mai multe zona din oraș.

Din imaginile trimise pe adresa redacției noastre se vede cum autocarul a rămas cu roțile blocare în șanț. În lipsa indicatoarelor, care ar fi trebuit să informeze că drumul este în lucru, șoferii țineau banda, iar când deja erau foarte aproape și realizau că șanțul este prea mare, nu mai aveau timp să reacționeze și să ocolească gaura din asfalt. Respectiv, așa s-a întâmplat și cu șoferul autocarului din imagine.

De dimineață, echipa noastră de filmare a ajuns la fața locului, unde am găsit lucrători, care astupau șanțul cu prundiș. Mai mult, în zonă erau deja instalate și indicatoare care informau că drumul este în lucru. Deoarece, în ultimele zile, timpul a fost ploios, muncitorii erau nevoiți mai întâi să scoată apa din șanț, pentru ca mai apoi să pună prundișul.

Șoferii care treceau prin zonă, ne-au spus că se circulă greu. Ei sunt de părere, că problema a apărut, pentru că lucrul s-a făcut de mântuială și șanțul nu s-a astupat imediat după încheierea lucrărilor.

Acesta nu este, însă, un caz singular în municipiul Chișinău. Situația se repetă și în alte sectoare, unde gropile sunt lăsate în asfalt, după efectuarea lucrărilor la apeduct ori canalizare. Spre exemplu, în sectorul Botanica, în apropiere de Primăria orașului Codru, am găsit două gropi care nu au fost acoperite calitativ, după ce s-au efectuat lucrări.

Apa care se adună în gropile din asfalt, sunt adevărate enigme pentru șoferi. Ei sunt nevoiți să le ocolească, deoarece nu pot să știe niciodată, dacă au în față o denivelare ușoară ori un șanț adânc.  Conducătorii auto sunt indignați și consideră că aceste tăieturi în asfalt, neastupate la timp, sunt periculoase pentru automobile, dar și pentru pietoni.

Alți oameni s-au dovedit a fi mai înțelegători, fiind conștienți de faptul că, în asemenea condiții, meteo nu se poate pune asfalt.

Despre faptul că numărul de gropi din asfalt crește pe zi ce trece s-a discutat și la ședința de astăzi a Primăriei.

ION CEBAN, PRIMAR GENERAL AL CAPITALEI: Oamenii care merg prin aceste gropi, își amintesc foarte des, cel puțin, de Primărie, numele primarului. Dacă nu este posibil astăzi sau mâine din cauza condițiilor climaterice, haideți să nu chinuim regia să facă cest lucru și să cheltuim banii “într-aiurea”.

Șoferii sunt rugați să conducă cu atenție și să fie precauți la drum, deoarece, din cauza apei adunate pe drumuri, este greu să identifici șanțurile din asfalt.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram