/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Prorectorul Dinu Țurcanu și-a vopsit părul în albastru, pentru că UTM este lider în clasamentul WEB

missing
01 februarie 2021, ora 21:02

De la chel – la păr albastru! Este despre gestul prorectorului Universității Tehnice din Moldova, care a devenit viral pe internet și, evident, în mediul academic. Evident, despre culoarea părului prorectorului UTM discută și studenți, care spun că acesta ar fi un act de curaj și o promisiune îndeplinită, având la bază progresele universitare evidente din ultimii ani de activitate. Și în acest an, UTM ocupă primul loc în topul universităților din țară, într-o analiză WEB, care are în vizor peste 31 de mii de universități din lume. Prin urmare, părul albastru al prorectorului reprezintă o promisiune a sa pe care urma s-o îndeplinească, dacă instituția rămânea în top și în ianuarie 2021.  

Și-a vopsit părul în albastru, pentru că asta este culoarea brand-ului universitar, spune Dinu Țurcanu. Membrii familiei sale l-au întrebat, de ce anume albastru, iar studenții de la specialitatea Electronică și Telecomunicații a Universității Tehnice au păreri diferite în legătură cu noul look al prorectorului.

La rândul său, prorectorul Dinu Țurcanu spune că a promis să-și vopsească părul în albastru, culoarea brand-ului universitar, dacă în ianuarie 2021, UTM își va menține poziția de lider, în clasamentul WEB, care analizează peste 31 de mii de universități din toată lumea.

DINU ȚURCANU, PRORECTOR UTM:Suntem unica instituție superioară de învățământ inginerească, tehnică din Republica Moldova. Faptul ăsta, pe de o parte, ne oferă un avantaj că suntem unicii, pe de altă parte, ne oferă permanent și un mod de a lucra mai intens, fiindcă avem foarte mulți concurenți la nivel regional. Este o chestie mai complicată să te menții pe poziție, modificându-se regulamentul, modificându-se parametrii din acest clasament.”

De fapt, Dinu Țurcanu spune că, de-a lungul timpului, a făcut diverse schimbări de look, iar în urma unui pariu cu colegii de la universitate, înainte de Revelion, s-a ras pe cap.

DINU ȚURCANU, PRORECTOR UTM:Nu am văzut nimic ieșit din comun. Chiar vreau să vă spun că am fost întâmpinat, astăzi, foarte bine la Universitate. Avem acum o motivare pentru alte tipuri de clasamente. Mi-am pus chiar o motivație și pentru colegii cu care împreună muncim la universitate.”

Și în ianuarie 2021, Universitatea Tehnică a Moldovei a fost desemnată lider printre Universitățile din țară, în clasamentul WEB, top care, în acea perioadă analiza situația din circa 28 de mii de universități din întreaga lume. În prezent, circa 9 500 de studenți își fac studiile la UTM și în jur de 850 de angajați, printre care cadre didactice, activează în cadrul instituției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram