image
Sursa foto: border.gov.md

Un bărbat, cercetat de polițiști, după ce a găsit un permis de conducere falsificat

În loc să anunțe autoritățile despre depistarea unui document oficial, un conațional l-a luat cu sine, iar la trecerea frontierei să afle că este unul falsificat.

Incidentul a fost consemnat în după amiaza zilei de ieri, în punctul de trecere a frontierei Sculeni.

Astfel, pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-a prezentat la controlul de frontieră un tânăr de 30 de ani, originar din raionul Fălești. Acesta se deplasa în România, în calitate de pasager al unui autoturism de ocazie.

În timpul discuțiilor cu polițistul de frontieră, bărbatul a manifestat un comportament agitat, fapt ce a dus la efectuarea unui control suplimentar. Drept urmare, în portmoneul personal a fost depistat un permis de conducere moldovenesc cu semne de falsificare. Actul aparținea unei persoane de gen feminin.

La audieri, conaționalul a declarat că documentul respectiv l-a găsit pe o stradă din municipiul Chișinău, acum opt luni. Intenționa să caute persoana ca să îl returneze, dar nu a reușit din motiv că a plecat în străinătate și de atunci actul respectiv a rămas la el.

Polițiștii de frontieră au întocmit proces verbal de constatare, iar documentul a fost transmis pentru efectuarea expertizei. Cercetările vor continua pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și încadrarea juridică a faptei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: