Găgăuzia se pregătește de alegeri: Scrutinul pentru Adunarea Populară va avea loc pe 4 aprilie

Autonomia Găgăuză din sudul Republici Moldova se pregătește de alegeri. Scrutinul, în urma căruia vor fi aleși deputații din forul regiunii, va avea loc pe 4 aprilie 2021. Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor a decis, la ședința din 31 ianuarie, că va participa la alegerile din Găgăuzia.

Foto: UNIMEDIA

Alte formațiuni nu au anunțat deocamdată participarea la scrutin.

„PSRM va participa în calitate de concurent electoral la alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei, din 4 aprilie. Lista candidaților pentru fiecare circumscripție urmează să fie examinată și aprobată de Executivul Politic al PSRM”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Adunarea Populară a Găgăuziei se compune din 35 de deputați aleși pentru un mandat de 4 ani, în circumscripții teritoriale uninominale prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat.

Deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei poate fi ales orice cetățean al Republicii Moldova cu drepturi electorale care a împlinit vârsta de 21 de ani și la momentul efectuării alegerilor locuiește pe teritoriul circumscripției electorale pe care o va reprezenta.

Din cele 35 de circumscripții electorale, 17 sunt din raionul Comrat; 12 în raionul Ceadîr-Lunga și 6 în raionul Vulcănești.


Pub