Primul pui de leu conceput prin inseminare arficială care s-a născut la Zoo din Singapore. Îngrijitorii l-au numit Simba

Primul pui de leu care a venit pe lume la grădina zoologică din Singapore, în urma unei inseminări artificiale, a primit numele de Simba. Îngrijitorii de la Zoo au făcut publice câteva imagini amuzante cu cel mai nou membru, în timp ce este hrănit cu biberonul. Nașterea leului reprezintă premieră pentru oraşul din Asia de Sud-Est, scrie digi24.ro.

Foto: digi24.ro

Simba a venit pe lume în octombrie și este perfect sănătos, a precizat Wildlife Reserves Singapore, administratorul parcurilor zoologice din insulă. Puiul de leu are și o poveste aparte, notează BBC. Acesta nu-și va cunoaște tatăl, care a murit la scurtă vreme după inseminare, însă va crește alături de mama sa, Kayla.

„Cel care ar fi trebuit să fie tatăl puiului de leu, a trăit până la vârsta înaintată de 20 de ani, dar nu a avut moştenitori cât timp a fost încă în viaţă întrucât comportamentul său agresiv nu a permis o împerechere de succes'', spun reprezentanții grădinii zoologice.

digi24.ro / Sursa:digi24.ro

Grădina zoologică din Singapore a făcut publică o înregistrare în care apare puiul de leu în timp ce este hrănit cu biberonul şi se joacă cu o minge.

Naşterea în urma unei inseminări artificiale este încă un fenomen rar în cazul leilor. Prima procedură care a avut succes a avut loc în 2018 în Africa de Sud, atunci când doi pui de leu au venit pe lume.


Pub