Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Proteste în Rusia în…

VIDEO Proteste în Rusia în susținerea lui Navalny: cel puțin 4 000 de persoane au fost reținute

Foto: kommersant.ru

Pentru al doilea weekend consecutiv, susținătorii lui Alexei Navalny au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva reținerii opozantului rus. Novaya Gazeta transmite că până la această oră cel puțin 4 000 de persoane au fost reținute de către oamenii legii.

Presa scrie că circa 1 000 de persoane au fost reținute la Moscova, asta în timp ce poliția declară că doar circa 2 mii de persoane, inclusiv jurnaliști, au participat la proteste. Cel puțin 796 de persoane au fost reținute la Sankt Petersburg, iar peste 100 de reținuți sunt în Krasnoyarsk, Vladivostok, Novosibirsk și Nijni Novgorod.

Totodată, polițiștii au reținut cel puțin 82 de jurnaliști în 31 de orașe ale Federației Ruse.

Reținerile din 31 ianuarie au loc după ce și pe parcursul acestei săptămâni mai mulți susținători ai lui Navalny au fost arestați. Cu toate acestea, mitingurile continuă.

Alexei Navalny a fost reținut în seara zilei de 17 ianuarie în Aeroportul Sheremetyevo la controlul pașapoartelor și transportat la Secția a doua a Direcției din Himki a MAI. Pentru a obţine eliberarea opozantului, mii de persoane au manifestat la 23 ianuarie în toată Rusia, în special în oraşe unde mobilizarea de obicei este redusă. Încurajată de acest succes, mişcarea lui Navalny a lansat acest nou apel la manifestaţii pentru ziua de 31 ianuarie.