Lista concursurilor și olimpiadelor naționale și internaționale la care pot participa elevii din Moldova

olimpiada
Foto: sputnik.md

Pentru tinerii care prezintă rezultate înalte la disciplinele școlare, ministerul educației pregătește în fiecare an un program de activități de susținere a elevilor dotați din învățământul general. Acest program include lista concursurilor și olimpiadelor naționale și internaționale la care pot participa elevii, dar și perioada în care se desfășoară acestea.

Dacă te enumeri printre tinerii cu succese remarcabile la anumite discipline sau cunoști pe cineva care are astfel de rezultate, vezi mai jos lista competițiilor la care îți poți manifesta cunoștințele.

Menționăm că olimpiadele și concursurile școlare au drept scop realizarea următoarelor obiective: selectarea, la nivel de performanţă, a potenţialului intelectual al republicii, cu acordarea ulterioară a unor facilităţi de manifestare a capacităţilor în interesul propriu şi cel al societăţii, identificarea, stimularea și promovarea elevilor capabili de performanțe înalte, dezvoltarea capacităților și a talentelor deosebite în vederea constituirii și a dezvoltării viitorului potențial al Republicii Moldova și altele. În baza rezultatelor obținute la olimpiadele republicane și/sau internaționale/regional, liceenii pot obține nota 10 din oficiu la proba de BAC la obiectul corespunzător.

Orarul exact al concursurilor și olimpiadelor din acest an încă nu a fost publicat. Până atunci vă sfătuim să vă pregătiți de aceste probe naționale, iar pentru aceasta v-am pregătit câteva materiale utile pentru următoarele obiecte: limba și literatura română, limba engleză și matematică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente