fbpx

O nouă zi de proteste în Rusia împotriva lui Putin. Susținătorii lui Navalnîi au ieșit în stradă la -13 grade Celsius

Susţinătorii lui Alexei Navalnîi au ieşit din nou duminică în stradă, în ciuda avertismentelor din partea poliţiei. Protestele neautorizate au început în estul extrem al țării, la temperaturi mult sub 0 grade Celsius, și vor cuprinde și capitala Moscova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Protestele nu au fost autorizate, aşa că oamenii legii vor interveni la fel ca în weekendul trecut. De altfel, potrivit grupului de monitorizare a protestelor OVD-Info, peste 260 de persoane au fost deja reţinute la mitingurile organizate în Rusia, în sprijinul lui Navalnîi, scrie digi24.ro.

În Vladivostok, oraș în Orientul Extrem rus, poliția i-a împiedicat pe manifestanți să se strângă în centrul orașului, forțndu-i să se regrupeze pe malul înghețat al râului Amur.

Protestatarii au strigat „Putin e un hoț”, în timp ce mărșăluiau ținându-se de mână, la temperaturi de -13 grade Celsius.

La Novosibirsk, al treilea oraş al ţării, organizaţia lui Navalnîi a estimat la „aproape 10.000” numărul protestatarilor.

În Tomsk, orașul siberian pe care l-a vizitat Navalnîi înainte de a fi otrăvit, oamenii s-au adunat în fața sălii de concerte și au strigat ”Eliberați-l!”.

În Moscova protestele sunt programate să înceapă în jurul orei 11:00 (ora Republicii Moldova), în zona sediului FSB. Autoritățile au închis mai multe stații de metrou și au desfășurat forțe impresionante în centrul orașului.

În timpul protestelor de săptămâna trecută, peste 4000 de manifestanți au fost reținuți de poliție.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button