/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO VIDEO/ Soţia lui Navalnîi, reţinută la protestul de la Moscova

31 ianuarie 2021, ora 17:06

Poliţia rusă a reţinut-o pe Iulia Navalnîia, soţia opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi, în cursul unui protest neautorizat desfăşurat duminică la Moscova, au anunţat aliaţii opozantului pe reţelele sociale, transmite Reuters, scrie agerpres.ro.

Foto: (c) ANATOLY MALTSEV / EPA


 

Potrivit ONG-ului de monitorizare OVD-Info, mai mult de 300 de participanţi la protestul din capitală au fost deja arestaţi.

Iulia Navalnîia fusese reţinută şi săptămâna trecută la un protest similar în favoarea eliberării soţului său.

Conform celui mai recent bilanţ alcătuit de OVD-Info, peste 1.000 de manifestanţi au fost reţinuţi la mitingurile desfăşurate duminică.

Cele mai multe arestări, 142, au fost operate la Moscova, urmate de cele de la Vladivostok (113), în Extremul Orient rus, apoi de la Novosibirsk (93) şi Krasnoiarsk (91), în Siberia.

 

Potrivit AFP, Statele Unite au reacţionat la ceea ce au numit a fi ‘tacticile brutale’ ale Rusiei împotriva manifestanţilor de opoziţie.

‘Statele Unite condamnă utilizarea persistentă de tactici brutale de către Rusia contra unor manifestanţi paşnici şi a unor jurnalişti pentru a doua săptămână consecutiv, şi îşi reînnoiesc apelul la eliberarea celor care au fost arestaţi, printre care Aleksei Navalnîi’, a transmis secretarul de stat Antony Blinken pe Twitter.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram