/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ La un pas de tragedie. Un bărbat s-a prăbușit sub gheață la lacul de la Ghidighici

missing
31 ianuarie 2021, ora 20:44

O partidă de pescuit la copcă ar fi putut să încheie tragic, ieri, pentru un bărbat venit să prindă pește la lacul de la Ghidighici. Acesta afla pe gheață, iar din cauza statului subțire s-a prăbușit în apă. În ajutorul lui au sărit mai mulți oameni care l-au scos din apă cu ajutorul unei bărci. Imaginile au fost surprinse de un martor, care a postat, ulterior, pe o rețea de socializare.

În imaginile video surprinse de către martori se vede cum bărbatul, care s-a prăbușit sub gheață, este ajutat de câțiva oameni să iasă din apă. Aceștia i-au întins o barcă, de care bărbatul să se poată apuca ca să fie tras la mal.

Totuși, salvatorii nu au fost alertați ca să intervină în acest caz, astfel că cel mai probabil, bărbatul a fost scos de către alți pescari. Incidentul însă nu i-a împiedicat pe alți iubitori de pescuit la copcă.

LOREDANA EȘANU, REPORTERĂ TV8: „Peste 30 de pescari s-au adunat astăzi la lacul Ghidighici pentru a pescui la copcă, în timp ce unii se laudă cu peștii pe care i-au prins, alții susțin că nu au avut noroc”.

„Ei lasă-l să cadă – Nu vă temeți? – Dar dacă cădeți, ce faceți? – Ieșim la mal”.

„Ieri a fost un caz că un pescar a căzut – Înseamnă că el doar n-a avut noroc”.

Pe acest bărbat l-am întâlnit astăzi pe gheața de pe lacul Ghidighici. El spune că pescuiește deja de 70 de ani și nu îi este frică să se prăbușească sub gheață, întrucât ar cunoaște regulile de bază.

„LEONID, PESCAR: „Gheața e groasă , 15 cm are. Deodată trebuie așa, cu spatele pe gheață și să nu faci multă gălăgie, și așa câte oleacă , și pe urmă cu piciorul și dăi cu încetul”.

Bărbatul nu a ezitat să ne arate tot procesul dinaintea pescuitului. Tot aici l-am întâlnit și pe domnul Anatol, care locuiește în Chișinau. Bărbatul spune că timp de 45 de ani vine în fiecare weekend aici, pentru a pescui. Pasiunea de a prinde pește i s-a transmis de la tatăl său, care era și el pescar, zice bărbatul. Pescarul ne-a povestit că cea mai mare captură a sa a fost un pește de 13 kilograme pe care l-a prins acum câțiva ani.

ANATOLII, PESCAR: „Da, iubesc să pescuiesc! Dar ce să mai fac? Asta e cel mai interesant! Aici este șalău, carp”.

Pescarii spun că nu pe toată suprafața lacului gheața e subțire și că este foarte important să putem face diferența între zonele sigure, și nu prea.

PESCAR: „Acolo este foarte periculos, – De ce? -Gheața este subțire. Trebuie ca gheața să fie obligatoriu 8/10 cm. Iată noi o verificăm, săpăm și verificăm, dacă sunt 10 cm, e normal”.

Între timp , salvatorii, continuă să avertizeze oamenii despre pericolul ieșirii de gheață, care este foarte fragilă. Potrivit ofițerei de presă a IGSU, Liliana Pușcașu, în acest sezon nu au fost înregistrate tragedii pe gheață.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram