image
Sursa foto: GettyImages

Franța își închide frontierele pentru țările din afara Uniunii Europene

Franța își va închide, începând de duminică, frontierele pentru toate țările care nu fac parte din Uniunea Europeană, cu excepția unui „motiv imperios”, în încercarea de a limita răspândirea noilor variante ale coronavirusului, a anunțat vineri premierul Jean Castex.

„Orice intrare în Franţa şi orice ieşire de pe teritoriul nostru dinspre sau către o ţară din afara Uniunii Europene va fi interzisă, cu excepţia cazului în care există un motiv imperios, începând de duminică, la miezul nopţii”, a declarat premierul francez.

Totodată, toți cei care sosesc în Franța din țările membre UE, cu excepția lucrătorilor transfrontalieri, vor fi obligați să prezinte un test PCR negativ. Inițial, această regulă se aplica doar pentru transportul maritim și aerian.

În plus, tot de duminică, centrele comerciale nealimentare mai mari de 20.000 de metri pătrați vor fi, de asemenea, închise.

De asemenea, protocolul privind lucratul de la domiciliu va fi consolidat, astfel încât toți cei care își pot desfășura activitățile de acasă, vor trebui să o facă.

În ceea ce privește o nouă carantină națională, premierul francez a declarat că zilele ce urmează vor fi decisive pentru luare acestei măsuri.

„Problema aceasta este ridicată în mod legitim, având în vedere cele mai recente date. Însă facem tot ce se poate pentru a evita un nou lockdown. Zilele viitoare vor fi decisive. Să fim foarte vigilenți”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: