image
Sursa foto: Facebook/ Romeo V. Țurcan Foto

S-a stins din viață Pantelei Sandulache, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova

Pantelei Sandulache, fostul deputat în Primul Parlament al Republicii Moldova s-a stins din viață. Despre aceasta a anunțat profesorul Romeo Țurcan, care a exprimat și un mesaj de condoleanțe pentru apropiații fostului deputat.

„S-a stins din viață omul cu cele mai alese și notorii calificative, Pantelei Sandulache. Un soț iubitor, un tata grijuliu și un bunel mărinimos, eroul a 4 nepoței. Un mare luptător cu verticalitate pentru indepenedența țării, parlamentar în primul parlament al Moldovei independente. Un istoric, scriitor, care a documentat adoptarea, distrugerea prin ardere și restabilirea Declarației de Independență. Om de stat, dar și mare sportiv, care nu numai că a suținut și a încurajat sportul și sportivii țării în calitate de Ministru al Tineretului și Sportului, dar și a fost mare amator de handbal și fotbal, care a jucat fotbal pînă la ultima rasuflare.Transmit sincere condolianțe familiei, rudelor, prietenenilor, să vă ajute Bunul Dumnezeu cu multă putere în aceste clipe de enorma și dureroasa pierdere”, a scris profesorul Romeo Țurcan pe pagina sa de facebook.

Fostul deputat va fi condus mâine pe ultimul drum și va fi înmormântat la cimitirul Armenesc din capitală.

Cei care vor să își ia rămas bun sunt așteptați astăzi începând cu orele 16:00 în incinta bisericii Sfânta Teodora de la Sihla.

Noutăţile partenerilor

comentarii: