Bullying-ul în școli: Aproape 7000 de cazuri, identificate în anul 2020

În anul 2020, angajații din sistemul educațional au identificat aproape 7000 cazuri suspecte de abuz fizic, emoțional, neglijare, exploatare prin muncă, hărțuire sexuală și bullying în rândul elevilor, conform datelor publicate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Foto: dramakids.com

Datele au fost publicate, în contextul în care astăzi este marcată Ziua Internațională a nonviolenței în școală.

Potrivit celui mai recent raport al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în perioada septembrie-decembrie 2020, angajații din sistemul educațional au identificat 3586 de cazuri suspecte de abuz fizic, emoțional, neglijare, exploatare prin muncă, hărțuire sexuală și bullying. Majoritatea cazurilor de abuz asupra copilului în școală sunt raportate de către cadre didactice.

În anul 2020, au fost înregistrate 6,949 de cazuri de de abuz fizic, emoțional, neglijare, exploatare prin muncă, hărțuire sexuală și bullying în rândul elevilor.

Cazurile înregistrate în ultimii patru ani:

1 / Sursa:MECC

Procedura de identificare și raportare a cazurilor de violență de către angajații instituțiilor de învățământ face parte dintr-o strategie complexă de prevenire și combatere a violenței față de copii, lansată în februarie 2013 de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Profesorii și directorii instituțiilor de învățământ au obligația să sesizeze autoritățile tutelare și alte instituții ale statului atunci când un copil este în situație de risc.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării încurajează cadrele didactice, elevii și părinții/tutorii acestora să sesizeze organele competente despre cazurile de violență asupra copilului. Orice copil are dreptul să studieze în cadrul unui mediu prietenos și protectiv pentru dezvoltare.


Pub