Un tânăr moldovean a primit premiu în Rusia pentru că a salvat o fată

img_8407-720x400720x400-1
Foto: mmsut.sledcom.ru

Un tânăr originar din Republica Moldova a fost apreciat cu o diplomă pentru curaj de către autoritățile de la Moscova, după ce a salvat de la viol o femeie, se arată într-un comunicat publicat de Direcția investigații interregionale din Moscova.

Cristian Gribincea este un tânăr care studiază la un colegiu din orașul Elektrostal din suburbia Moscovei, fiind de fapt, originar din Republica Moldova, din orașul Drochia.

„Acum o săptămână, în timp ce se afla într-o stație, acesta a auzit strigăte de ajutor care veneau din partea unei femei. Cristian a văzut în apropiere un grup de bărbați și s-a apropiat de aceștia, cerându-le ajutorul. Aceștia, însă, au refuzat să se implice. Atunci, tânărul din Moldova, a mers singur în direcția de unde se auzeau strigăte și a văzut cum un bărbat lovea o femeie și încerca să o dezbrace”, scrie Direcția investigații interregionale din Moscova.

Moldoveanul a strigat către agresor și s-a îndreptat spre acesta, moment în care, bărbatul a fugit. Cristian a chemat ambulanța și poliția și a rămas alături de tânără până la sosirea oamenilor legii.

Poliția a reușit să rețină agresorul și a inițiat un dosar penal pentru tentativă de viol pe numele acestuia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente