(foto) Feedback onest pentru educație. Aplicația Teleskop permite accesul profesorilor la feedbackul elevilor lor

Apple launches iPhone X in Russia
Foto: Mediafax

Preluarea feedbackului elevilor este un proces esențial într-o școală, pentru că oferă indicii relevante asupra metodelor folosite, permite reglaje în timp util și generează informații despre participarea și starea de bine a elevilor. Pentru acest proces e nevoie de construire de chestionare, de aplicare și procesare, ca și de integrarea rezultatelor în acțiunile ulterioare din clasă. Iată de ce aplicația de feedback Teleskop vine în sprijinul profesorilor pentru a prelua rapid, simplu și anonim feedbackul elevilor făcând astfel învățarea mai relevantă.

Cum funcționează aplicația? Simplu.

Profesorii își descarcă aplicația, elevii având nevoie de un telefon/dispozitiv cu conexiune la internet, nefiind necesară logarea. Formularul se selectează și linkul generat se trimite clasei, completarea chestionarului durând câteva secunde/minute. Răspunsurile sunt anonime, iar rezultatele sunt disponibile doar profesorului care a trimis formularul, în contul propriu.

De la lansare, Teleskop a înregistrat 10 000 de completări ale formularelor de către elevi din România și Republica Moldova. Echipa formată din profesori, antreprenori și programatori a dezvoltat la începutul acestui an un sistem de preluare de feedback cu răspunsuri deschise, ajungând la standardul aplicațiilor internaționale de acest fel. Procesul de construcție a formularelor presupune testare și pilotare prealabilă, acestea putând fi aplicate la orice materie.

Întrebările din chestionare îi încurajează pe elevi să reflecteze asupra învățării.
# Descrie în câteva cuvinte un moment în care ai fost mulțumit(ă) de tine la această materie.
# Ai posibilitatea la această materie să răspunzi, chiar dacă nu ești sigur(ă) că răspunsul e cel corect?

Relația cu elevii și pașii de urmat.
# Metodele propuse de profesor la clasă te-au ajutat să înțelegi lecțiile?
# Felul în care ai fost evaluat în acest semestru reflectă corect efortul și cunoștințele tale?

Iar pe toți oamenii din școală, profesori și echipă de management, îi susține să dezvolte o cultură a feedbackului în instituție.

În semestrul al doilea, Teleskop va propune un kit dedicat școlilor care să le sprijine în procesele interne de măsurare și investigare atât a culturii organizaționale, cât și a stării de bine a elevilor și profesorilor.

„Digitalizare în educație nu înseamnă doar simpla utilizare a unor instrumente și metode  online, ci și sensibilizarea școlilor în a interpreta date, a lua decizii și a adapta metodele în funcție de informațiile primite. La Teleskop aducem un suflu nou în acest proces, punând împreună soluții curajoase și forța tehnologiei”, spune Monica Mocanu, fondatoarea aplicației.

Dacă feedbackul nepreluat al elevilor noștri ar fi un elefant, aplicația Teleskop utilizată de mai mulți profesori dintr-o școală ar avea puterea să îl împingă într-un colț până s-ar face atât de mic încât l-am putea pune, ca pe o mascotă, pe raftul cu cataloage. Începem anul 2021 cu obiectivul de a vedea această imagine în cât mai multe școli.

Puteți face contact direct cu fondatoarea aplicației, Monica Mocanu, accesând AICI sau apelând la numărul de telefon +373 740 042 224.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente