/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Cinci incendii au avut loc noaptea trecută în sectorul Botanica. Pompierii nu exclud că focul a fost pornit intenționat

missing
30 ianuarie 2021, ora 20:40

Noapte de foc în Capitală. Pompierii au avut de stins cinci incendii care au izbucnit în sectorul Botanica. A luat foc o mașină, trei tomberoane de gunoi și un frigider care se afla pe palierul unui bloc. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că cel mai probabil, toate incendiile au fost provocate.

Primul incendiul s-a produs în scara unui bloc de pe bulevardul Dacia. Acolo, un frigider vechi care se afla pe palier la etajul 16 a luat foc. Pompierii au fost alertați după ora 1 noaptea, iar odată veniți la fața locului au evacuat toți locatarii.

LOREDANA EȘANU, REPORTERĂ TV8: „În acest loc s-ar fi aflat care a ars în întregime în această noapte. Vecinii sunt convinși că este vorba despre o incendiere intenționată, pereții sunt negri iar ușile apartamentelor au ars și ele.”

Locatarii povestesc cu groază despre coșmarul pe care l-au trăit noaptea trecută. Femeia spune că, inițial, a crezut că a luat foc apartamentul în care locuiește. Ea a fost cea care a chemat pompierii, iar din cauza fumului dens nici nu își dădea seama ce anume arde.

O noapte grea a avut și acest bărbat. El ne-a povestit cum i-a fost incendiat automobilul de marca Renault, care era parcat în curtea casei.

În preajma mașinii erau instalate camere de supraveghere. Acestea au surprins momentul în care un individ necunoscut a deschis mașina, a aprins lumina și a scotocit prin lucrurile din interior.

Proprietarul presupune că individul care i-a dat foc la mașină și-ar fi planificat din timp acțiunile.

În speranța că poliția va reuși să găsească făptașul, bărbatul a făcut rost de imaginile de pe toate camerele de supraveghere din zonă. Astfel, în vizorul uneia dintre ele apare un individ cu mască pe față și cu o lanternă în mână, despre care proprietarul mașinii spune că anume acesta ar fi făptașul.

Bărbatul spune că nici nu bănuiește cine i-ar fi putut face rău. Potrivit lui, în automobil era nu doar o servietă cu unelte care i-a fost furată, dar și bicicletele copiilor lor care au fost mistuite de flăcări.

Tot noaptea trecută, pompierii au intervenit și la stingerea altor trei incendii. Este vorba despre niște tomberoane de gunoi care s-au aprins.

LILIANA PUȘCAȘU, OFIȚERĂ DE PRESĂ IGSU: „O primă versiune înaintată de angajații IGSU, în toate incendiile produse în sectorul Botanica, este incendierea intenționată.

Pompierii urmează să stabilească, cu certitudine, cauza producerii incendiilor de noaptea trecută, iar dacă se va stabili că focul a fost pornit intenționat va fi sesizată poliția pentru a identifica făptașul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram