/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/VIDEO/ Un grup de sportivi au avut astăzi primul antrenament pentru Rubicon 2021

missing
30 ianuarie 2021, ora 22:39

Nici frigul, nici zăpada nu-i oprește! Mai mulți sportivi s-au adunat astăzi la primul antrenament pentru marele maraton Rubicon 2021. Încurajați de polițiști care au supravegheat întreg traseul, participanții la maraton au alergat 60 de kilometri până la Butuceni. Tv8, care este partener media al evenimentului, a însoțit sportivii, astfel că vedeți care a fost atmosfera.

Mari emoții înainte de primul antrenament pentru marele maraton Rubicon 2021. 20 de sportivi s-au adunat pe strada Calea Orheiului din Capitală, pentru a alerga o distanță de 60 de km pe traseul Chișinău – Butuceni.

Echipați cu sticle de apă, mănuși speciale și căciuli groase, sportivii s-au arătat pregătiți pentru marea încercare. La antrenamentul de astăzi, sportivii au venit însoțiți de apropiați.

ECATERINA POPONAGA, REPREZENTANTĂ, COMPANIE DE SECURITATE: „Noi susținem maratoanele și, în general, activitățile sportive și modul de viață sănătos în țara noastră.”

Antrenamentele au început la ora 10 dimineața. Alergătorii au fost supravegheați de polițiști pe întreg traseul. Oamenii legii au reglat circulația rutieră, astfel încât, participanții la eveniment să poată alerga fără probleme.

ZOTA ALEXANDRU, INSPECTOR SUPERIOR: „Astăzi ne-am adunat să asigurăm buna deplasare a alergătorilor către Orheiul Vechi, să le acordăm ajutor dacă va fi necesar, să nu se întâmple cazuri ieșite din comun, și să fie cu Doamne ajută, să fie distanța parcursă , fără careva primejdii.”

IULIAN BERCU, COORDONATOR EVENIMENT: „Antrenamentul de azi este primul din seria de 3 antrenamente , organizate ca și pregătire pentru ultra maratonul Rubicon 2021, prima competiție din ultimii 2 ani. Astăzi, vreo 20 de alergători , o să alerge 60 de km , împărțiți în 4 segmente a câte 15 km , pentru a-și testa capacitățile de alergare a ultra distanțelor”

Rubicon este prima competiție din Republica Moldova care are o distanță de peste 500 de km, distanță care ar trebui parcursă de alergători fără oprire.

IULIAN BERCU, COORDONATOR EVENIMENT: „Noi toți startăm , fiecare aleargă cât poate, intră în autobus când nu mai poate să alerge se odihnește, la următorul segment iarăși iese, și aleargă mai departe.”

IULIAN BERCU, COORDONATOR EVENIMENT: „Fiecare dintre alergători, care va îngheța sau se va simți rău,  va avea posibilitatea să intre în autobus, unde, o să fie servit cu o ciorbă caldă, cu un ceai , și va putea să-și revină și să alerge mai departe.

Rubicon 2021 este la prima ediție și se va desfășura în luna februarie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram