image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Dodon, despre premierul desemnat de Maia Sandu: „E un profesionist, dar nu e un motiv pentru ca PSRM să voteze Guvernul”

PSRM va decide dacă va susține candidatura Nataliei Gavriliță la Consiliul republican al formațiunii care va avea loc în zilele următoare, afirmă liderul formațiunii, Igor Dodon.

„Dincolo de preferințele politice, consider că doamna Garvriliță este un profesionist, de altfel nu aveam s-o iau în echipă în anul 2007. De aceea din punct de vedere al pregătirii profesionale, lăsăm preferințele politice într-o parte, consider că Natalia Gavriliță este o persoană profesionistă. Cel puțin la acea etapă când am lucrat împreună. am văzut abordări și caracteristici profesioniste în domeniul economic și cel al finanțelor”, a declarat Dodon.

„Dacă este acesta un argument pentru a vota Guvernul propus de premierul desemnat... Eu cred că atunci când votezi un Guvern nu votezi doar din considerente profesioniste, pentru că prim-ministrul este și o persoană politică. În general, avem o situație dificilă în legătură cu înaintarea întârziată a candidatului la funcția de premier și o abordare cam neclară despre cine votează și cum votează”, a adăugat acesta.

Liderul PSRM a adăugat că fracțiunea PSRM nu va boicota ședințele Parlamentului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: