image
Sursa foto: alamy.com

Ședințele în dosarul Șor, amânate; Avocații vor să fie recuzați judecătorii

Ultimele ședințe în dosarul Șor, la Curtea de Apel Cahul, au fost amânate. Avocații au depus din nou cerere de recuzare a jucătorilor. Examinarea demersului a fost suspendată, deoarece apărătorii au ridicat excepția de neconstituționalitate a unei sintagme din Codul de Procedură Penală.

Curtea de Apel a fixat următoarele ședințe pentru luna viitoare, începând cu 3 februarie. Obiectul sesizării depuse de avocații lui Ilan Șor constituie sintagma „există alte circumstanțe care pun la îndoială rezonabilă imparțialitatea judecătorului” din Codul de Procedură Penală.

„Este lesne de înțeles oricărui observator obiectiv că norma de drept ce constituie obiectul prezentei sesizări, în partea contestată, trezește dubii serioase de neconstituționalitate sub aspectul neclarității și imprevizibilității”, se precizează în sesizarea depusă la CC.

La începutul acestei săptămâni, după mai multe tentative, Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat cererea de demisia a judecătoarei Nina Veleva, raportoare în dosarul Șor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: