image
Sursa foto: thesun.co.uk

VIDEO: Tineri sancționați cu amenzi uriașe după ce au organizat o bătaie cu bulgări de zăpadă

Doi tineri au fost amendaţi cu 10.000 de lire sterline (13.740 de dolari) fiecare, după ce au organizat o bătaie în masă cu bulgări de zăpadă în orașul Leeds, din nordul Angliei.

„Nu ne face absolut nicio plăcere să acordăm aceste amenzi dure celor doi tineri bărbaţi, dar acţiunile lor au încurajat sute de oameni să ajungă foarte aproape unii de alţii, creând astfel un risc sporit şi complet inutil de răspândire a virusului. A fost o încălcare flagrantă a legislaţiei în vigoare, adoptată pentru a-i ţine pe oameni în siguranţă într-un moment care rămâne critic pentru noi toţi”, a precizat Damien Miller, comandantul Poliţiei din Leeds, un oraş din comitatul West Yorkshire, într-un comunicat publicat joi.

La jumătatea lunii ianuarie, sute de oameni s-au reunit într-un parc pentru a participa la o bătaie cu bulgări de zăpadă, după ce au dat curs unui apel lansat de cei doi tineri, în vârstă de 20 de ani, respectiv de 23 de ani, iar numeroase fotografii şi înregistrări video care au surprins bătaia cu bulgări s-au răspândit apoi foarte repede pe reţelele de socializare, scrie DC News.

Un lockdown strict este în prezent în vigoare în Anglia pentru a controla răspândirea pandemiei de coronavirus. Rezidenţii au voie să se întâlnească într-un cadru privat cu o singură persoană din afara familiilor lor şi acest lucru este permis doar pentru activităţi sportive. Conform legislaţiei actuale, organizarea unei întruniri la care participă mai mult de 30 de persoane este pasibilă de o amendă de 10.000 de lire sterline, a precizat Poliţia din West Yorkshire.

Noutăţile partenerilor

comentarii: