(video) „Președintele Igor Dodon răspunde”: Cineva e deranjat de denumire. Noi avem mai mulți președinți în țară

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a răspuns la întrebări într-un nou episod al emisiunii sale tradiționale de pe Youtube. „Mulți sunt deranjați de faptul că e Președintele răspunde, dar această noțiune nu a monopolizat-o nimeni. În țară avem mai mulți președinți, de Parlament, de partide, așa că rămânem în acest format”, a declarat Igor Dodon

Foto: UNIMEDIA

„Doamna Gavriliță, o cunosc drept Catrinescu, a fost în echipa mea de la Ministerul Economiei, împreună cu doamna Greceanîi, cu domnul Chicu. Dar despre votul pentru un Guvern condus de dumneaiei, urmează să vedem ce program. Noi nu vom boicota ședințele Parlamentului, dar trebuie să discutăm cum să ieșim din această situație”, a declarat Dodon despre candidatul desemnat la funcția de premier, Natalia Gavriliță.

„Avem două scenarii, după desemnarea premierului - alegeri anticipate în luna iunie sau în general fără alegeri anticipate. Care este sensul să votezi un Guvern propus de Maia Sandu doar pentru 3-5 luni? Dacă îl votezi deja îi dai voie să lucreze 2 ani înainte. Varianta cu alegeri în toamnă o puteți exclude. Acum socialiștii trebuie să decidă alegerile vor fi în iunie sau peste doi ani”, spune liderul PSRM.

„Plahotniuc o să fie floricele față de ce ne așteaptă dacă aceștia vor prelua întreaga putere în țară. Și toate acestea vor fi cu sprijinul ambasadorilor europene, care le vor ierta tot doar pentru declarația pro-europeană. se va încheia totul fix așa cum a fost cu AIE și Filat, și Plahotniuc, cu un fiasco total”, comentează Dodon cu referire la echipa președintei Maia Sandu.

Igor Dodon vorbește despre Vladimir Putin și „palatele” pe care acesta le-ar deține: „Nu cred în aceste așa-numite investigații. Vladimir Putin este cel mai bun conducător al Federației Ruse”.

Vorbind despre membrii Consiliului Suprem de Securitate, Dodon critică decizia Maiei Sandu cu privire la componența nouă a organului consultativ al președintei: „Ea își pune cumătrii, drujii, cum făcea Plahotniuc cu Filat, ăștia doi s-au trăsnit unul pe altul și și-au pus adjuncții. Lor li se pare că CSS e loc de coffee break-uri, așa cum sunt obișnuiți toți aceștia din ONG-uri”.

Urmărește live emisiunea:


Pub