19:51:25 18.04.2024
Stiri

Maia Sandu explică de ce a desemnat-o la funcția de premier pe Natalia Gavriliță, deși își dorește ca votul să eșueze în Parlament

Actualitate 29.01.2021 09:58 Vizualizări1665 Autor: Ziarul National
Maia Sandu explică de ce a desemnat-o la funcția de premier pe Natalia Gavriliță, deși își dorește ca votul să eșueze în Parlament


Șeful statului Maia Sandu s-a asigurat pentru ambele scenarii, de a respinge sau a vota candidatura propusă la funcția de premier, atunci când a desemnat-o pe Natalia Gavriliță să formeze un Cabinet de miniștri cu care să meargă în fața deputaților.

Președintele afirmă că a mers pe calea constituţională atunci când a desemnat un candidat la funcția de premier, însă optează în continuare pentru alegeri parlamentare anticipate pentru a curăța Legislativul.

„Să ajungem la alegeri parlamentare anticipate, avem nevoie de aceste eşecuri de vot în Parlament şi o să vedem cum o să se întâmple lucrurile în următoarea săptămână. Acest vot va arăta cine îşi doreşte alegeri anticipate şi cine nu”, a menţionat Maia Sandu ieri-seară, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

CITIȚI și Planul SECRET care urmează să fie pus în aplicare de Dodon şi Ilan Şor. Aceştia vor RESPINGE candidatura Nataliei Gavriliţă

Președinta Maia Sandu a mai spus că a optat pentru candidatura fostului ministru al Finanțelor din Guvernul pe care l-a condus în 2019, luând în calcul inclusiv faptul că va fi votat, pentru că Natalia Gavriliță este „o persoană integră şi profesionistă”, care va lupta din prima zi când va ajunge la Guvern cu „schemele de corupție” ale multor dintre actualii deputați.

„Decizia aparţine Parlamentului, pornind de la aceste opţiuni am delegat un candidat care ar fi un prim-ministru foarte bun, un prim-ministru care poate să contribuie la rezolvarea problemelor economice, să restabilească finanţarea externă. În condiţiile unui parlament care ar vrea să susţină un guvern de treabă, doamna Gavriliţă ar fi cel mai potrivit candidat, dar trebuie să curăţim Parlamentul”, a declarat Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md